>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Голлівуді знімуть "захопливий" фільм про Лобановського

Вважається, що Валерій Васильович випередив час

У Голлівуді знімуть "захопливий" фільм про Лобановського
Фото: dynamo.kiev.ua

Американський режисер Гейб Польскі заявив, що збирається зняти документальний фільм про Валерія Лобановського:

"Київське "Динамо" багато дало жителям СРСР. "Лобановський" буде захопливим фільмом, поки більше я не можу сказати - ще не досконало вивчив його методи. Лобановський приніс щось нове в футбол, справив фурор. Я вважаю, що це варте того, щоб зняти про це фільм".

Нагадаємо, Лобановський вважається кращим тренером не тільки в історії українського, а й радянського футболу. Під його керівництвом київське "Динамо" двічі вигравало Кубок Кубків (1975, 1986) і один раз Суперкубок (1975). Крім того кияни в "незалежній" історії під керівництвом Валерія Васильовича дісталися півфіналу ЛЧ - кращий результат в історії українського футболу.

Збірна СРСР у 1988 році посіла друге місце на ЧЄ.

Лобановський вважається тренером-реформатором. У своїй тренерській роботі Валерій Васильович робив ставку на фізичну готовність своїх футболістів. Очоливши "Динамо" у 1974 році, Лобановський, вперше в СРСР, залучив до роботи наукову групу, яка "дозувала" навантаження. У 80-ті роки методи роботи Валерія Васильовича уважно вивчали італійські та німецькі тренери. За версією авторитетного World Soccer Лобановський посів сьоме місце у списку кращих тренерів в історії футболу.

Помер Лобановський 13 травня 2002 року.

Додамо, Польскі народився в Одесі, але практично все своє життя провів у Чикаго (батьки Гейба іммігрували в США). У 2014 році Польскі зняв документальний фільм про збірну СРСР з хокею - "Червона Армія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram