>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колосков: полоненими обмінялися, то чому Росія з ФФУ не зможе дійти компромісу?

Іншого шляху немає, упевнений досвідчений функціонер

Колосков: полоненими обмінялися, то чому Росія з ФФУ не зможе дійти компромісу?
Фото: www.sovsport.ru

Почесний президент РФС В'ячеслав Колосков висловив свою думку про проблему кримських клубів, яким УЄФА заборонив виступати в чемпіонаті Росії:

«Узагалі-то, все було прогнозовано. Дуже добре, що обійшлося без всіляких санкцій і дали дограти їм осінню частину чемпіонату. Тому потрібно думати, що тепер робити далі.

Але РФС пішов правильним шляхом! Якби ми нічого не робили, то жодних зрушень у цьому питанні взагалі не сталося б. І на виконкомі УЄФА я саме виступав із цією позицією. Нам потрібно було вступити в боротьбу за кримський футбол і дізнатися, що буде. Я гарантував, що жодних санкцій не буде, а якщо й будуть, то мінімальні. Якби ми цього не зробили, то досі тупцювали б на місці в повному незнанні. Тепер же зрозуміло, що потрібно робити.

Тепер нам треба домовлятися з Федерацією футболу України. Бувають якісь компроміси і т.д. Ось обмінялися полоненими, наприклад. Вдалося ж зробити. Завжди потрібно домовлятися! Зокрема під егідою УЄФА, який тепер буде займатися кримським футболом. Іншого шляху немає.

Я думаю, Федерації футболу України не вартувало припиняти відносин. Російський футбольний союз абсолютно нічим не образив її. Навпаки, відразу дозволив клубам із Криму і Севастополя дограти чемпіонат України. Ну а багато спроб Толстих зустрітися з українськими представниками присікли. Мені це нагадує історію розпаду СРСР, коли грузинські клуби почали виходити з чемпіонату. Потім схаменулися і визнали, що це було неправильно. Відмова від переговорів неправильна й абсолютно не в інтересах футболу».

Нагадаємо, РФС включив у другий російський дивізіон три кримські команди (ТСК, СКЧФ, «Перлина»). УЄФА заборонив їм продовжувати грати під егідою Росії - кримські клуби мають право грати тільки в чемпіонатах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram