>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фоменко: Ярмоленко може стати одним із кращих футболістів Європи

Україна в році, що минає, програла тільки один матч

Фоменко: Ярмоленко може стати одним із кращих футболістів Європи

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко високо оцінив гру своїх підопічних у 2014 році. Про це наставник повідомив в інтерв'ю «Українському футболу»:

«Як оцінюю рік? На міцну «четвірку». Цього року ми дійсно провели небагато матчів, але так побудований календар ФІФА, тут нічого не вдієш. Є конкретні дати, коли дозволяють грати збірним. Цього року Україна поступилася лише Словаччині, але в тій зустрічі досягти позитивного результату нам завадила низка причин.

Тоді ми зіткнулися зі значними кадровими проблемами, вирішити які нам так і не вдалося. У підсумку зазнали прикрої поразки, хоча мали шанси відігратися.

Словаки не мали багато моментів, якоїсь територіальної переваги. Усе вирішили дві грубі помилки в обороні, одну з яких суперник реалізував, а іншу - ні. Безперечно, причини треба шукати виключно в собі. Щодо психологічної складової, то про це треба питати в самих футболістів. Більшість із них - терті калачі, мають хороший досвід виступів на клубному рівні, грають у єврокубках. Мені здається, навряд чи наші гравці через одну поразку занепали духом. Тим більше, що в наступних матчах вони довели: з психологічною стійкістю у них усе гаразд.

Футболіст, який прогресує найбільше? Андрій Ярмоленко. Помітно, що хлопець з кожним роком додає, прогресує. У нього зараз хороший футбольний вік, йому ще є куди рости. Думаю, якщо він і далі буде прогресувати такими самими темпами, зможе стати одним із кращих футболістів Європи, а то й світу. Андрій добре працює на тренуваннях, сумлінно ставиться до своєї справи. Подивимося, як надалі буде розгортатися кар'єра цього, безумовно, обдарованого хлопця.

Мілевський? Я вже стільки разів казав, що двері у збірну відчинені для всіх, потрібно тільки заслужити запрошення. Не виключатиму можливості повернення Мілевського в нашу команду. Усе залежить тільки від нього: якщо і надалі Артем буде працювати так само наполегливо, як він це робить останнім часом, чому б, власне, ні? Усе можливо, побачимо, як він буде грати наступного року. Зрештою, як він сам заявляв, його нинішня форма не відповідає рівню збірної. Тому поки що немає про що говорити».

Нагадаємо, зараз збірна України ділить з Іспанією 2-3 місця у відбірній групі на Євро-2016. Словаччина випереджає нас на три очки. На Євро-2016 виходять дві найсильніші збірні, третя команда відправляється в плей-оф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram