>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ахметов попросив пробачення в мене за Палкіна, - Андронов

Російський коментатор не отримує зарплату в Києві

Ахметов попросив пробачення в мене за Палкіна, - Андронов
Алексей Андронов
Фото: football.sport.ua

Відомий російський коментатор Олексій Андронов, який працює на НТВ, розповів, чому симпатизує київському «Динамо»:

«Я на зарплаті в Суркісів? Відповім словами Рабиновича: якщо я продав батьківщину, де я можу отримати свої гроші? Скажу, що Андронов їздив 2007 року на переговори до Донецька, щоб очолити піар-службу «Шахтаря». Сергій Палкін, гендиректор клубу, сказав потім приблизно те саме: я отримую зарплату в Суркісів. Через пару років, до речі, Рінат Ахметов підійшов до мене особисто і попросив пробачення за всю ту історію.

Зрозуміло, «Шахтар» я люблю дещо менше, ніж «Динамо» (Київ). І це, до речі, не пов'язане ні з Лобановським, ні з Суркісом. Це пов'язано з тим, що ще в радянські часи я вболівав за київське «Динамо» - в їхньому протистоянні зі «Спартаком».

Так от, «Шахтар» я люблю дещо менше, але теж люблю. Ба більше, я дружу з футболістами «Шахтаря». Жоден лобізм не перекреслить результатів «Шахтаря», в тому числі і в півтора десятку ігор з «Динамо». Інше питання, що деякі способи досягнення «Шахтарем» результату мені глибоко огидні. І я про це не втомлюся говорити. Тільки зараз Київ знову говорить із Донецьком на рівних. І, до речі, це результат Майдану.

Подарунки від Суркіса? У мене є медаль «За заслуги перед українським футболом». Мені її вручали у Львові - в оперному театрі, під оплески переповненого залу. Вручав Віктор Прокопенко - за фільм про Валерія Лобановського, фільм - по суті, оформлення його футбольного заповіту. Маю нескромність вважати, що це не подарунок - що я це заслужив. Кілька разів мені на день народження дарували футболку «Динамо» з прізвищем Андронов. Це вважається дорогим подарунком? Нерухомості, машини та паспорта в Україні я не маю. Хоча Палкіну, можливо, здається, що в мене є навіть акції київського «Динамо».

Усе це ставлення до «Динамо» спочатку побудовано на трьох людях. Валерій Лобановський. Андрій Гусін. Григорій Суркіс. Коли 1999 року я приїхав коментувати матч Ліги чемпіонів у Київ, був справжній шок на базі «Динамо». День відкритих дверей, 15 хвилин тренування, якісь офіційні процедури. Ми з Семеном Случевським - колегою-документалістом - пили каву в холі бази. З тренування прийшов Лобановський і сказав: «Присядьте, хочу з вами поговорити». Мені було 24 роки, хто я такий, щоб він зі мною розмовляв? Ми сіли і розмовляли півтори години. «Пізніше продовжимо наше спілкування. Поки що ви повинні перетравити те, що почули».

Ну а Григорій Суркіс - це людина, яка завжди давала зрозуміти: для нього приїзд «НТВ-Плюс» до Києва - важлива тема. Це не просто один із 230 каналів, які показують Лігу чемпіонів по всьому світу. Це людське ставлення і налаштувало мене на позитивну хвилю. Зараз маю в Україні тисячі друзів».

Зазначимо, що Андронова вважають головним експертом «по Україні» на російському спортивному ТБ. Олексій регулярно коментує матчі українських команд у єврокубках на НТВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram