>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Валя Семеренко випередила Домрачеву й піднялася на друге місце в заліку Кубка світу

Українка в мас-старті фінішувала п'ятою

Валя Семеренко випередила Домрачеву й піднялася на друге місце в заліку Кубка світу
Фото: EPA/UPG

Неймовірна Кайса Макаряйнен виграла мас-старт у Поклюці, здобувши свою 13-ту перемогу в кар'єрі. Чергову дуже якісну гонку видала Валя Семеренко.

На старті гонки лідер української збірної чудово впоралася з першим рубежем і пішла на дистанцію другою поряд з Доротеєю Вірер. Невдача на цьому рубежі спіткала Дарину Домрачеву. Виходячи зі штрафного кола, Даша зіткнулася з кимось із суперниць, які йшли на додаткові 150 метрів. При цьому Домрачева сильно впала на спину, а з гвинтівки навіть вилетів магазин з набоями. І новина ще гірша - на другому рубежі Даші вже довелося стріляти з запасної гвинтівки, і після чотирьох промахів говорити про боротьбу в цій гонці вже не доводилося - білоруска з мас-старту зійшла.

А лідером після другої стрільби стала Кайса Макаряйнен. Фінська спортсменка другий поспіль рубіж пройшла в нуль і стала нарощувати відрив від переслідувачів. А її найближчою конкуренткою і тут була Валя, що програє лідеру всього 5 секунд.

Вже на третьому вогневому рубежі гонка отримала новий імпульс у своїй інтризі - Макаряйнен промахнулася двічі, Семеренко - один раз, і в лідери вирвалися непомітні до того в гонці спортсменки: француженка Анаїс Бескон, чешка Габріела Соукалова і німкеня Ванесса Хінц. Валя Семеренко, незважаючи на промах, тримала лідерів у полі зору, йдучи п'ятою в 13-ти секундах відставання. Макаряйнен після двох кіл штрафу вийшла восьмою.

З останнього рубежу першої з, здавалося б, комфортною 10-секундною перевагою на дистанцію пішла Бескон, далі йшли Соукалова і Надія Скардіно, а вже слідом - в 18-ти секундах від лідера - Макаряйнен і Семеренко. Кайса розвинула запаморочливу швидкість, і вже до середини кола від її відставання не залишилося і сліду. Ще пару сотень метрів - і Бескон залишається зі "сріблом". Запекла боротьба за "бронзу" розгорнулася між Скардіно і Соукаловою - навіть у відсутність Домрачевої подіум не залишився без білоруської спортсменки.

Ну а Валя зосередилася на тому, щоб відстояти свою п'яту позицію в протистоянні з Вірер. На фініші дівчат розділили півтори секунди. Нагадаємо, в суботу в гонці переслідування Семеренко випередила Вірер в боротьбі за "бронзу" всього на 0,4 с.

Черговий відмінний старт Валі і одночасна невдача Домрачевої дозволили Семеренко піднятися на другу позицію в загальному заліку Кубка світу! Правда, відставання від першого місця Макаряйнен складає вже 94 очки. Домрачева залишається третьою у 25-ти пунктах позаду Валі.

Біатлон. Поклюка. Мас-старт. Жінки

1. Кайса Макаряйнен (0+0+2+0) 34:18.8

2. Анаїс Бескон (0+0+0+0) +7.6

3. Надія Скардіно (0+0+0+0) +15.8

...

5. Валя Семеренко (0+0+1+0) +25.2

24. Юлія Джима (1+1+0+0) +2:42.8

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram