>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Данило: збірна України? Треба порадитися з "батьком" Суркісом

Бразилець у Києві вже освоївся

Данило: збірна України? Треба порадитися з "батьком" Суркісом
Фото: football.ua

Захисник "Динамо" Данило Сілва не виключає, що коли-небудь гратиме за збірну України. Про це бразилець розповів в інтерв'ю "Команді":

"Збірна України? Я про це не думав, хоча... Чому б і ні? Звичайно, моя головна команда зараз - "Динамо". Однак кожен футболіст мріє зіграти за збірну на чемпіонаті світу. Я б теж хотів. Я люблю вашу країну, але спочатку треба поговорити з президентом клубу. Він для мене - як батько. Завжди допоможе і дасть правильну пораду. Треба подумати.

Я не проти змінити паспорт, але, крім президента, треба поговорити з дружиною. Щоправда, вона теж дуже любить Україну. Тож, думаю, проблем не буде. Мій контракт із "Динамо" діє ще півтора року, але якщо буде нова угода, тоді, звичайно, збірна України - це чудовий варіант. Але взагалі мені вже не 20 років, і я не забиваю собі голову якимись сторонніми думками. Я просто зосереджений на своїй роботі. Наразі мене нікуди не запрошують - ні в Бразилії, ні в Україні.

Що змінилося в "Динамо"? Ми повністю змінили менталітет, перебудували гру. Наші тренери, Сергій Ребров і Рауль Ріанчо, дуже багато працюють над тактикою, і тепер нам на полі легко. Важливо, що і стосунки всередині колективу стали набагато кращі. Ми перетворилися на справжню команду, немає жодних груп. Я не знаю, що саме сталося, але зараз всі гравці однакові, а було трохи не так.

Усі ми перебуваємо у гарній фізичній формі, в команді вже немає травм м'язів. Наразі наш тренувальний процес, на мій погляд, є ідеальним, а був час, коли ми багато бігали і часто ламалися. Зараз до кожної гри підходимо у гарній готовності. Тож "Динамо" на правильному шляху.

Раніше я робив багато забігів - коли потрібно і коли не потрібно. Але тепер все не так. Не треба бездумно бігти вперед, необхідно вичікувати відповідний момент".

Нагадаємо, за регламентом ФІФА футболіст має право змінити громадянство, якщо п'ять років грав у лізі своєї нової "батьківщини", а також не був заграний за різні збірні своєї "старої" батьківщини. Данило виступає в Україні з лютого 2010 року. За цей час правий захисник провів за "Динамо" 107 ігор (2 голи).

Додамо, зараз у складі збірної України грає натуралізований бразилець Едмар.

Раніше були розмови про натуралізацію Тайсона і Луїса Адріано. Але перший ще п'ять років не прожив в Україні, а другий - отримав запрошення зі збірної Бразилії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram