>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

БАТЕ і Акінфєєв оновили антирекорди ЛЧ

У середу завершився груповий етап Ліги чемпіонів

БАТЕ і Акінфєєв оновили антирекорди ЛЧ
Фото: EPA/UPG

Білоруський БАТЕ встановив новий антирекорд за пропущеними голами на груповому етапі Ліги чемпіонів. Чемпіони Білорусі пропустили 12 голів у двох матчах із "Шахтарем" (сім у домашній грі і п'ять на виїзді). Ще дев'ять голів Борисівського клубу забив "Порту". У другому турі БАТЕ в дебютному єврокубковому поєдинку на "Борисов-Арені" здолав "Атлетік", але один гол все одно пропустив - 2:1.

БАТЕ став першою командою, яка пропустила понад 22 м'ячі на груповому етапі. Колишній антирекорд належав загребському "Динамо" (2011/12) і "Нордшелланду" (2012/13). Білоруський клуб фінішував із найгіршою різницею забитих і пропущених м'ячів (-22) за всю історію Ліги чемпіонів. Зате завдяки перемозі над "Атлетіком" БАТЕ уникнув потрапляння в список із 16 команд, які не набрали на груповому етапі жодного очка.

Воротар ЦСКА Ігор Акінфєєв збільшив антирекорд турніру, пропустивши у 27-му матчі поспіль. Нагадаємо, що в домашньому матчі з "Вікторією Пльзень" (3:2) у минулому сезоні Акінфєєв встановив цей антирекорд, пропустивши в 17-му поспіль матчі Ліги чемпіонів.

Додамо, що колишній голкіпер ПСВ Роналд Ватеррес пропускав у 16 матчах Ліги чемпіонів поспіль, екс-воротар "Панатінаїкоса" і "Олімпіакоса" Антоніс Нікополідіс - у 15. На рахунку Шея Гівена, який пограв у Лізі чемпіонів за "Ньюкасл", серія з 14 матчів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram