>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Волков: на Євробаскеті-2015 повинні вийти з групи

На попередньому ЧЄ наша команда стрибнула вище голови, посівши шосте місце

Волков: на Євробаскеті-2015 повинні вийти з групи
Фото: www.fibaeurope.com

У понеділок відбулося жеребкування фінальної частини Євробаскету-2015. Збірна Україна потрапила в так звану "прибалтійську" групу до Литві, Латвії та Естонії. Також в компанію до України потрапили збірні Бельгії та Чехії. Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков в інтерв'ю XSPORT поділився своєю думкою про групу, в яку потрапила українська збірна.

"Звичайно, вихід з групи на Євробаскеті - це завдання-мінімум. Цей чемпіонат Європи буде відбірковим на Олімпійські Ігри: 2 команди автоматично потрапляють на Ігри, а ще 4 команди гратимуть додатковий турнір. Скажімо так, завдання-мінімум - вихід з групи, завдання-максимум - поборотися за путівку на Олімпіаду. Ми зберемо достатньо коштів, щоб провести якісні збори на високому рівні і привезти команду в гарному стані.

Суперники? Литва - тут все зрозуміло. Латвія - дуже складна завжди для нас команда. Естонія грає, як Латвія, і теж - непроста команда. Чехія - дуже потужна і сильна команда. З Бельгією ми грали минулого разу і виграли буквально на останніх секундах. Дуже сильні і незручні команди, з якими треба кожну гру видавати на 100% і навіть більше, ніж завжди, щоб обіграти.

Кадрові перспективи? Сьогодні у нас в НБА грає Лень. Є завдання, щоб він прилетів, і, дай Бог, зіграв за збірну. Бажаємо йому здоров'я, і щоб він без травм пройшов сезон в НБА. У нас є хлопці, які в стартових п'ятірках грають у коледжах в першому дивізіоні NCAA - це Герун, Боломбой, Михайлюк. Щодо ветеранів: з Ліщуком будемо розмовляти. Але ще багато роботи, тому сьогодні не можу дати відповідь на всі питання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram