>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Челленджер" - це перехідний період у кар'єрі гравця, а не місце для заробітку - глава ATP

Організація готується підвищити призові

"Челленджер" - це перехідний період у кар'єрі гравця, а не місце для заробітку - глава ATP
Фото: novostiukrainy.ru

Президент АТР Кріс Кермод анонсував збільшення призових виплат на змаганнях категорії "Челленджер".

"Зараз нам треба визначити мінімальну позицію рейтингу, на якій АТР відповідатиме за заробіток гравців. Необхідно закріпити конкретне число. Потім вже треба визначити, який необхідний заробіток. Зрозуміло, що також потрібно враховувати те, з якої країни гравець, адже тоді погляд на це питання буде різним.

Мені ніколи не хотілося, щоб "Челленджер" ставали окремим Туром, де гравці можуть сидіти і заробляти собі на життя. Цей Тур має бути одним з етапів прогресу тенісистів, які починають виступати на "ф'ючерс". Потім вони повинні переходити на "Челленджер", а далі вже рухатися в основний Тур. "Челленджер" має бути перехідним етапом, а не місцем для заробітку.

Не можна просто вливати гроші в Тур. Треба підтримувати правильний перебіг календаря. При цьому зрозумілі бажання гравців, які не повинні втрачати гроші на "Челленджер" - сказав президент АТР.

Зазначимо, що нашому Сергію Стаховському нещодавня перемога на великому "Челленджері" в Орлеані принесла 125 рейтингових очок (дорівнює виходу в фінал на турнірі Серії 250) і 15,3 тис. євро призових (дорівнює перемозі на великому "Челленджері").

А Кермод також прокоментував створення Міжнародної тенісної прем'єр-ліги.

"Щодо нової тенісної ліги, то виставкові матчі завжди були, є і будуть. Думаю, ця ліга стане добрим до них доповненням. По суті це звичайні "виставки". Не вважаю їх якійсь загрозою для професійного Туру. Також не вважаю проблемою те, що деякі гравці виступатимуть там.

Усім зрозуміло, що вони виступатимуть не на сто відсотків своїх можливостей", - цитує чиновника Sports Illustrated.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram