>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Волков запропонував відправити збірну України на збір у США

Фрателло вже добирає спаринги

Волков запропонував відправити збірну України на збір у США
Фото: fiba.com

Збірна України може провести збір у США. Таку ідею висловив президент ФБУ Олександр Волков.

Волков запропонував, щоб збірна збиралася раз на сезон і проводила двотижневий збір у США. За цей період команда може зіграти 6-8 спарингів із командами з D-League й іншими клубами. Майк Фрателло зараз працює над втіленням цієї ініціативи на своїй батьківщині. Поки збірна буде працювати у США, чемпіонат Суперліги братиме двотижневу паузу.

"Із 2017 року відбірні змагання на Олімпійські ігри, чемпіонати світу та Європи проводитимуть у спеціальні "вікна" під час національних чемпіонатів, як це зараз практикують у футболі, як раніше було в баскетболі. Ми хочемо підготуватися до цього нововведення заздалегідь. Імовірно, вже цього сезону зможемо провести двотижневий збір чоловічої національної збірної і матчі для гравців, яких потрібно переглядати.

Ідеальний варіант - зіграти 6-8 матчів проти команд D-League або університетів. Зараз ми працюємо над цим. Я не впевнений, що цього року ми зможемо це встигнути, але наступного обов'язково зробимо. Шукатимемо, з ким зможемо зіграти в якісний баскетбол взимку для того, щоб збірна протягом сезону мала додаткові збори та матчі», - цитує Волкова сайт ФБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram