>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Генсек РФС: нехай збірна Росії під керівництвом Капелло грає в Прем'єр-лізі

Таких прецедентів у світовому футболі ще не було

Генсек РФС: нехай збірна Росії під керівництвом Капелло грає в Прем'єр-лізі
Фото: n1.by

Генеральний секретар РФС Анатолій Воробйов вважає, що для успішного виступу на домашньому ЧС-2018 збірній Росії потрібна базова команда, яка гратиме в чемпіонаті країни. На його думку, така команда повинна складатися з російських гравців, яких найчастіше викликають у збірну, а тренувати її потрібно наставникові національної команди Фабіо Капелло.

"Перед очима невдалий виступ нашої молодіжної команди у відбірному циклі чемпіонату Європи. Сподіватися, що за три з половиною роки, що залишилися до чемпіонату світу, в нашій країні з'являться справжні футбольні зірки, не доводиться. Зрозуміло, що на світовій першості ми зможемо створити конкуренцію тільки за рахунок зіграності. У сформованій ситуації необхідно шукати можливі конкурентні переваги. Однією з них, можливо, найголовнішою може стати створення базової команди - "Росія-2018". Цю команду тренував би наставник збірної Росії Фабіо Капелло, чий контракт з РФС, як відомо, розрахований до 2018 року.

Переваги базової команди очевидні - за рік Капелло вдасться награти окремі ланки і гравців на певні позиції з урахуванням різних моделей і можливих суперників. Він буде знати, який гравець у якому фізичному стані. В історії спорту є хороші приклади, коли збірна, базована на футболістах певної команди, домагалася високих результатів. Це, наприклад, футбольна збірна СРСР 1980-х, кістяк якої становили гравці київського "Динамо". Це хокейна збірна СРСР, практично повністю укомплектована гравцями ЦСКА. Буде прикро, якщо ми побудуємо нові стадіони, а збірна Росії вилетить уже після групової стадії. Свято буде зіпсоване", - заявив генсек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram