>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна програла Фінляндії у 2 турі баскетбольного ЧС

Гра "в наздоганялки" закінчилася для нас погано

Україна програла Фінляндії у 2 турі баскетбольного ЧС
Фото: fiba.com

Збірна України у другому турі ЧС програла збірній Фінляндії. Українці після перемоги над Домініканою почали матч доволі статечно і вже в дебюті прогавили ривок 4:12 - Хафф реалізував два "трійні". До кінця чверті підопічні Фрателло вирівняли гру: два влучання здалеку від Гладиря й одна «трійка» Липового дозволили Україні піти на перерву, ведучи в рахунку - 22:20. Але це, як виявилася, була піррова перемога: Гладир після одного зі своїх влучень невдало приземлився і більше на паркеті не з'являвся.

Початок другої чверті знову був за «Суомі». Хафф організував черговий ривок (8:0), а українці закинути перші очки в чверті зуміли лише на п'ятій хвилині - постарався Пустодзвонов. Максим на цьому не зупинився і набрав ще 8 очок поспіль (загалом 10 за три хвилини!). Підтримав нападника Джетер. У підсумку на велику перерву Україна пішла з двома очками переваги.

У третій чверті Фінляндія знову зробила ривок - 18:0. Але Фрателло зумів переломити перебіг гри. Майк випустив на паркет 17-річного Михайлюка і не прогадав - Україні вдалося скоротити розрив у рахунку до 5 пунктів. Однак на початку останньої чверті «Суомі» вдалося зробити ще один ривок - 8:0. Україні вистачило сил лише скоротити розрив у рахунку - 81:76.

В інших матчах групи США перемогли Туреччину (98:77), а Домінікана розібралася з Новою Зеландією (76:63). Після 2 ігор групу очолюють США (2 перемоги), в активі України, Туреччини, Фінляндії та Домінікани - по одній перемозі. Нова Зеландія зазнала двох поразок. У вівторок Україна зустрічається з Туреччиною. У наступний раунд виходять чотири команди.

Фінляндія – Україна 81:76 (20:22; 15:15; 22:15; 24:24)

Фінляндія: Хафф (23 очки+8 підбирань), Койвісто (6), Мерфі (12+8 підбирань), Муурінен (0), Лі (7), Салін (9), Котті (0), Копонен (14+9 передач), Меттеля (4), Лехто (0), Раннікко (6).

Україна: Джетер (24 очки+9 передач+5 підбирань), Пустодзвонов (15), Мішула (8), Михайлюк (4), Гладирь (6), Липовий (3), Натяжко (6), Забірченко (2), Корнієнко (2+6 підбирань), Зайцев (6+6 підбирань), Кравцов (0+8 підбирань).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram