>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна хоче за списометальницю, що залишилася в Криму, $150 тисяч

Питання - руба

Україна хоче за списометальницю, що залишилася в Криму, $150 тисяч
Фото: sportsmedal.ru

Федерація легкої атлетики України не бажає безкоштовно відпускати кримську списометальницю Віру Ребрик.

У травні цього року після анексії Росією Криму Віра Ребрик прийняла російське громадянство, але на офіційних стартах чемпіонка Європи 2012 року права виступати за Росію не має, оскільки наразі Федерації легкої атлетики України і Росії не досягли домовленості про зміну спортивного громадянства.

"Вартість компенсації за перехід спортсмена багато в чому залежить від рівня його кваліфікації і тривалості його виступів на змаганнях. Щодо Ребрик, то розмір компенсації за неї становить близько 150 тисяч доларів США.

Ми підрахували, що на її підготовку Україна витратила щонайменше 300 тисяч доларів. Візьмемо до уваги, що ця спортсменка успішно виступала за Україну, прославляла її. Тобто якусь віддачу ми отримали. Тому ми прийняли рішення претендувати не на всю суму, а лише на 50 відсотків від неї ", - заявив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

У разі відмови російської сторони платити компенсацію за Ребрик спортсменка зможе вийти на міжнародний рівень тільки в 2017 році після закінчення трирічного карантину.

Сама спортсменка своє рішення залишитися в Росії пояснила так: "Україна мені запропонувала тільки кімнату в гуртожитку".

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи, що завершився в Цюриху, збірна України з двома золотими нагородами стала 7 у медальному заліку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram