>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА і УЄФА просять ввести санкції до РФС через кримські клуби

Причиною стала участь у розіграші Кубка Росії з футболу трьох кримських клубів

ФІФА і УЄФА просять ввести санкції до РФС через кримські клуби
Фото: www.fcsevastopol.com

Федерація футболу України просить Міжнародну футбольну федерацію (ФІФА) і Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) застосувати санкції до Російського футбольного союзу за прийняття до свого складу клубів з анексованого Росією Криму.

Про це йдеться в листі президента ФФУ Анатолія Конькова до ФІФА та УЄФА.

"Як президент української національної асоціації звертаюся до вас з проханням вжити необхідних заходів для вирішення ситуації, що склалася, зокрема застосування законних санкцій до сторони, яка порушила регламенти та яка ігнорує базові принципи вищих футбольних інстанцій", - сказано в листі.

Підставою для цього листа стала участь у розіграші Кубка Росії з футболу трьох кримських клубів, які зіграли свої матчі у вівторок.

Коньков підкреслює, що позиція ФФУ з приводу клубів та колективних членів, розташованих на території анексованого Росією Криму, залишається незмінною і принциповою.

"Крим є частиною України, тому всі футбольні суб'єкти Криму знаходяться під юрисдикцією Федерації футболу України. Висловлюючи свою повагу до вас, звертаюся з приводу подій, які хвилюють не тільки українське футбольне товариство, а й усе світове футбольне співтовариство", - сказано в листі.

ФФУ просить головні футбольні інстанції якнайшвидше відреагувати на цей інцидент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram