>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна Німеччини виграла свій перший за 24 роки чемпіонат світу

На рахунку Бундестім тепер 4 Кубки світу

Збірна Німеччини виграла свій перший за 24 роки чемпіонат світу
Фото: EPA/UPG

Збірна Німеччини виграла чемпіонат світу, який проходив у Бразилії. У фіналі підопічні Льова мінімально перемогли збірну Аргентини - 1:0.

Фінальний поєдинок вийшов досить цікавим. У першому таймі ініціативою володів Бундестім, але створити реальний момент біля воріт Ромера європейці змогли лише на 45-й хвилині. Після навісу з кутового Геведес пробив у штангу. А ось "небесно-блакитні", які грали на контратаках, змусили Нойєра понервувати. За першу половину Аргентина створила біля воріт суперника три найнебезпечніші моменти: за швидкими Мессі і Лавессі захисники Німеччини хронічно не встигали.

Забійний шанс упустив Гонсало Ігуаїн. Форвард "Наполі" не реалізував вихід один на один, пробивши вкрай невдало. Ще в одному моменті Ігуаїн таки пробив Нойєра, але зробив це з офсайду.

На початку другої половини південноамериканці несподівано перехопили ініціативу та створили біля воріт суперника ще кілька непоганих моментів. Але Агуеро, який вийшов на заміну, до "рамки" так і не потрапив. Поступово Бундестім відсунув гру від своїх воріт і провів серію перспективних атак. Але Ромеро з ударами Шюррле (вийшов на заміну в першому таймі замість Крамера, якого "вирубив" Гарай) і Озіла впорався.

В овертаймі Аргентина зобов'язана була відкривати рахунок. Шикарний момент не використав Паласіо. Нападник Аргентини, вийшовши один на один з Нойєром, спробував перекинути голкіпера. Невдало!

А ось Маріо Гетце своїм моментом скористався ідеально. На 113-й хвилині Маріо, на груди прийнявши навіс від Шюррле, холоднокровно переправив м'яч у дальній кут воріт Ромеро - 1:0. Зауважимо, що і Шюррле, і Гетце - це гравці, яких Льов випустив на заміни.

Аргентина спробувала врятувати матч, але невдало. На останній хвилині гри Лео Мессі зі штрафного запустив м'яч на трибуну ...

Таким чином, Німеччина стала чотириразовим чемпіоном світу (1954, 1974, 1990, 2014). Стільки ж титулів і у збірної Італії, більше тільки у Бразилії - 5.

Німеччина – Аргентина 1:0

Гол: Гетце, 113

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram