>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна втратила одне місце в Лізі Європи

В УЄФА вирішили внести зміни у формат турніру

Україна втратила одне місце в Лізі Європи
Фото: коллаж LB.ua

З наступного сезону Україна буде представлена в Лізі Європи не шістьма командами, як в цьому і всіх останніх сезонах, а п'ятьма. Такі наслідки рішень Виконкому УЄФА щодо зміни формату єврокубкових турнірів, які набудуть чинності з сезону-2015/16.

Згідно з новою формулою, відтепер кожна країна може бути представлена в Лізі Європи не більше, ніж трьома клубами. З цієї причини країни, які займають в таблиці коефіцієнтів УЄФА місця з сьомого по дев'яте (на сезон 2015/16 - це Україна, Росія та Нідерланди) позбулися по одному представнику в цьому турнірі.

Правда, є в цих змінах і позитивний момент: одна з трьох українських команд, яка отримає путівку в Лігу Европи-2015/16, почне виступ у цьому турнірі відразу з групової стадії. Йдеться про володаря Кубка України. Дві інші українські команди вступлять у боротьбу з третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи.

Що стосується Ліги чемпіонів, то тут все залишається без змін: чемпіон України потрапляє в групову стадію турніру безпосередньо, а віце-чемпіон країни візьме старт з третьої кваліфікації.

Нагадаємо, цього сезону Україну в Лізі Європи представляють "Динамо", "Металіст", "Чорноморець" і "Зоря" (донецький "Металург" не пройшов ліцензування).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram