>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голландія лише раз потурбувала Ромеро за 120 хвилин ігрового часу

"Помаранчева" атака мовчала

Голландія лише раз потурбувала Ромеро за 120 хвилин ігрового часу
Фото: EPA/UPG

Збірна Голландії програла в серії пенальті й вибуває з боротьби за Кубок світу. Чудова "помаранчева" атака шляху до воріт Аргентини у півфіналі так і не знайшла: 0 голів, 1 удар у ворота, 8 ударів по воротах за 120 хвилин ігрового часу. Це найгірший показник Голландії на турнірі!

А на груповому етапі ЧС Голландія забила 10 м'ячів і стала найрезультативнішою збірною турніру. В 1/8 финалу "Помаранчеві" ще двічі відзначилися у воротах Мексики. Щоб забити 12 м'ячів в цих чотирьох зустрічах, Голландії здійснити здійснити 53 удари, 28 з яких припали в стулок воріт (52,8%). А от у двох останніх матчах плей-оф європейці не змогли відзначитися жодного разу, хоча двічі і грали додатковий час (тобто в цілому жодного м'яча за чотири з гаком години!). З Коста-Рикою і зовсім нанесли 19 ударів (особистий рекорд на ЧС-2014), з яких сім влучили у ворота. Але тоді команду з Центральної Америки виручав голкіпер Кейлор Навас, який буквально витягнув свою збірну в серію пенальті. Проти аргентинців Голландія в атаці виглядала на голову слабкіше. Зазначимо, що Аргентина нанесла 6 ударів по воротах суперника, 4 з яких влучили у ворота.

Цікаво, що Аргентина в матчі проти Бельгії також досягла успіху в обороні й дозволила супернику нанести всього лише один удар у "рамку" Ромеро.

Лео Мессі і Ар'єн Роббен в цьому матчі були майже непомітні. Голландець отримував м'яч частіше (55 разів проти 43). Але щойно хтось з них опинявся з м'ячем, навколо, немов гриби, відразу ж виростали суперники. Мессі постійно перебував під опікою Найджела де Йонга, а потім і Йорді Класі. Втім, аргентинський лідер може занести собі в актив те, що він вийшов переможцем у 12 єдиноборствах з 27. За сумарною кількістю це другий результат для Мессі в Бразилії. Більше переможних мікродуелей у нього було тільки в 1/8 фіналу проти Швейцарії (16 з 29). Роббен же боровся вкрай невдало, вигравши тільки шість єдиноборств з 21. І хоча прискорювався частіше за всіх в команді (61 разів), отримав з цього вигоду лише одного разу. Наприкінці основного часу матчу Роббен увірвався в штрафну площу після обігравання з партнером, але його удар, що мав всі шанси стати переможним, востанню мить накрив чудовий Маскерано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram