>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Аргентина єдину перемогу над Голландією здобула у фіналі ЧС-1978

Той єдиний тріумф, проте, дорого коштував

Сьогодні на ЧС відбудеться другий півфінальний двобій, в якому зустрінуться збірні Аргентини і Голландії. Це протистояння цілком можна віднести до "класики" світового футболу. Суперники провели між собою 8 матчів: 4 перемоги здобули голландці, аргентинці тільки 1. Але цей виграш дорого коштував, тому що його здобули у фіналі ЧС-1978. У Буенос-Айресі Аргентина переграла "помаранчевих" в овертаймі - 3:1 (дубль Кемпеса, Бертоні - Наннінга).

Всього в рамках ЧС збірні провели 4 матчі.

Перша зустріч збірних на ЧС завершилася розгромом. У 1974 році феноменальна Голландія на чолі з Круйфом розгромила південноамериканців - 4:0.

У рамках ЧС-98 "Помаранчеві" перемогли в ¼ фіналу - 2:1. Причому вирішальний гол забив Денис Бергкамп на 90-й хвилині. Відкрив рахунок у матчі Патрік Клюйверт, що нині входить до штабу ван Гала.

На ЧС-2006 команди зустрілися на груповому етапі. Нульова нічия в третьому турі задовольнила обидві команди. До нинішнього складу своїх збірних добралися учасники тієї сутички Уеслі Снейдер, Робін ван Персі, Дірк Кюйт, Ліонель Мессі, Хав'єр Маскерано і Максі Родрігес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram