>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Мадриді помер один з найкращих футболістів ХХ століття

4 липня Ді Стефано виповнилося 88 років

У Мадриді помер один з найкращих футболістів ХХ століття
Фото: EPA/UPG

Вчора в Мадриді пішов з життя один з найкращих футболістів минулого століття Альфредо Ді Стефано. 4 липня легендарному футболістові виповнилося 88 років, повідомляє Marca.

Ді Стефано в суботу переніс серцевий напад на вулиці Мадрида. Його госпіталізували в критичному стані після зупинки серця. Пізніше стало відомо, що дон Альфредо впав у кому.

У квітні 2013 Ді Стефано госпіталізували з серцевим нападом у Валенсії. Взимку 2005 року, перебуваючи також у Валенсії, він переніс серцевий напад і операцію.

Уродженець Аргентини, визнаний третім найбільшим футболістом ХХ століття за версією ФІФА (після Пеле і Марадони), з 2000 року обіймав пост почесного президента "Реала", за який він виступав в 1953-1964 роках.

Як гравець мадридців, Ді Стефано 8 разів ставав чемпіоном Іспанії і 5 разів володарем Кубка європейських чемпіонів. Спортсмена двічі визнавали кращим футболістом року в Європі. Ді Стефано також ставав чемпіоном Іспанії на посту головного тренера "Валенсії". За свою кар'єру гравця на клубному рівні Ді Стефано зіграв 521 офіційний матч (282 за "Реал") і забив у них 377 голів (216 за "Реал").

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram