>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Жеребкування чоловічого Вімблдону: до Надаля прийшла "шара", а Джокович і Маррей "стогнуть"

Якщо Рафа і з такою сіткою не впорається, то це вже точно його "трав'яний кінець"

Жеребкування чоловічого Вімблдону: до Надаля прийшла "шара", а Джокович і Маррей "стогнуть"
А в полуфинале Рафу может поджидать старый знакомый...
Фото: EPA/UPG

У Лондоні відбулося жеребкування головного трав'яного турніру планети - Вімблдону.

Чинний чемпіон британець Енді Маррей (5-й у світі) в першому колі битиметься бельгійцем Давидом Гоффіном, який оговтався після перелому.

Перший номер посіву (нагадаємо, організатори Вімблдону роблять свій "посів") серб Новак Джокович (2-й) стартує поєдинком проти Андрія Голубєва з Казахстану.

Зазначимо, що минулорічні фіналісти Джоковіч і Маррей виходять один на одного в півфіналі.

Лідер світового рейтингу Рафаель Надаль в першому колі зіграє зі словаком Мартіном Кліжаном (57-й), який взявся за розум. Нагадаємо, на двох останніх Вімблдонах Надаль сходив в другому і в першому колі. Цього року, в разі успіху в стартовому матчі, наступними суперниками іспанця по черзі можуть стати: Росол, Карлович, Монфіс/Гаске, Раонич-Нишикорі/Кольшрайбер і тільки потім хтось із швейцарської солодкої парочки Федерер/Вавринка. Втім, обидва - великі любителі "почудити", тому до півфіналу можуть і не дожити. А в першому колі четвертий номер посіву і 7-кратний тріумфатор турніру Роджер Федерер зіграє з італійцем Паоло Лоренці (81-й).

Потенційні пари чвертьфіналістів виглядають так:

Джокович-Бердих

Маррей - Феррер

Федерер - Вавринка

Надаль - Раонич

Що стосується українських тенісистів, то їм навряд чи пощастило з жеребом. Так, Олександр Долгополов у статусі 21-ї ракетки турніру стартує матчем з австралійським кваліфайєром Семюелом Гросу, продовжує з переможцем протистояння Янг/Бен.Беккер. А вже у третьому колі може битися з Григором Дімітровим, в 4-му - з Давидом Феррером.

Що стосується Сергія Стаховського, який торік розбив самого Федерера, то з першим суперником йому хоч якоюсь мірою пощастило - ним стане "ґрунтовик" Карлос Берлок (44-й), але вже в 2-му колі Стахів ризикує впертися в Ернеста Гулбіса (10-й).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram