>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шарапова виграла свій другий "Ролан Гаррос"

Халеп билася до кінця, але...

Шарапова виграла свій другий "Ролан Гаррос"
Фото: EPA/UPG

Росіянка Марія Шарапова стала переможницею Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. У фіналі Марія обіграла румунку Симону Халеп із рахунком 6:4, 6:7 (5:7), 6:4. Для Шарапової це п'ята перемога в турнірах Великого шолома і другий "Ролан Гаррос" у кар'єрі. Уперше Марія підкорила Париж 2012 року. Рік тому росіянка поступилась у фіналі Серені Вільямс.

Для її суперниці цей фінал був першим, хоча Халеп, яка займає четверту сходинку в рейтингу WTA, вже вигравала "Ролан Гаррос", однак тільки юніорський.

Фінал Відкритого чемпіонату Франції цього року тривав три години, і від самого початку було зрозуміло, що він буде напруженим: перший же гейм затягнувся на шість хвилин, і його Шарапова програла, віддавши подачу на самому старті зустрічі.

Протягом матчу гейми ставали все довшими: дівчата витрачали на них по 10 хвилин і вигравали тільки після кількох нічиїх. Поступаючись 1:2, Шарапова зробила зворотний брейк, а потім узяла подачу Халеп і вийшла вперед.

Румунка ледь не врятувала сет за рахунку 5:3 на користь росіянки, скориставшись подвійною помилкою Марії, але Шарапова все ж виграла першу партію з рахунком 6:4.

Доля другого сету вирішувалася у кінцівці: двічі Халеп робила брейк і йшла подавати на сет, і двічі Шарапова відігравала подачу, довівши справу до тай-брейку. У ньому сильнішою виявилася румунка, і рахунок в матчі став рівним.

У третій партії знову розгорнулася напружена боротьба: Шарапова виходила вперед, але багато помилялася і сама віддавала очки суперниці. І все ж Марія змогла дотиснути суперницю: в дев'ятому та десятому геймах вона накрутила швидкість і загнала Халеп на корті. Румунка в нуль програла свою подачу, а потім не змогла взяти жодного очка на подачі росіянки. Шарапова виграла третій сет, а з ним і весь турнір.

Симона Халеп у неділю помилялася менше: вона допустила три подвійні помилки проти 12 у Марії і 31 невимушену помилку порівняно із 52 суперниці. Шарапова змогла вирвати перемогу завдяки агресивній грі в атаці: на її рахунку удвічі більше активно виграних очок.

Завдяки цій перемозі Шарапова підніметься на п'яте місце в рейтингу WTA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram