>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс готовий віддати "Шахтарю" стадіон "Динамо"

Команди з Донбасу можуть грати в Києві

Суркіс готовий віддати "Шахтарю" стадіон "Динамо"
Фото: 24.ua

12-го червня в Києві має відбутися зустріч власників клубів Прем'єр-ліги. Напередодні зборів дирекція УПЛ розіслала в клуби два варіанти проведення наступного сезону: на 16 і 12 команд. Президент "Динамо" Ігор Суркіс не розуміє, чому елітний дивізіон потрібно скорочувати:

"Ніхто не пояснив нам, за яким принципом можна скорочувати лігу до дванадцяти команд, за якими критеріями визначати, що цей клуб підходить елітного дивізіону, а цей ні. Давайте порахуємо: минулий сезон у нас закінчували 15 команд. "Таврія" вилетіла за спортивним принципом, "Севастополь", якщо не вирішить змінити дислокацію і грати десь в Херсоні, теж відпадає.

Залишається тринадцять, до яких, якщо від підвищення в класі відмовиться "Олександрія", логічно додати "Олімпік", який виграв першу лігу. Кого слід відсіювати, щоб отримати число 12? Як після голосування дивитися в очі колегам, які витрачали гроші, боролися за місце в Прем'єр-лізі, а тепер - раптом позбавляються можливості виступати в еліті? Ми можемо і до шести клубів лігу зменшити, залишивши найбільш заможні у фінансовому плані і граючи в чотири кола, але як тоді бути зі спортивним принципом.

Направив днями до ФФУ офіційне повідомлення: наша клубна арена знаходиться в повному розпорядженні команд, які з відомих причин не в змозі грати вдома. Що до міжнародних матчів, то "Зоря", "Металіст", "Дніпро" чи "Шахтар" мають можливість зіграти єврокубкові зустрічі на стадіоні "Динамо".

Не заперечую і проти того, щоб ділити "Олімпійський" з командами, які його потребують, якщо дати їх матчів не збігаються з нашими. Тут вже, правда, слід домовлятися не тільки зі мною, а й з керівництвом арени.

Дай Бог, щоб до осені ситуація змінилася, і всі наші клуби отримали санкцію УЄФА на проведення єврокубкових матчів у рідних стінах. Але будьте впевнені: навіть якщо "Шахтарю" доведеться орендувати під Лігу чемпіонів "Олімпійський", вболівальники заповнять трибуни столичної арени до краю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram