>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ліверпуль" купив форварда збірної Англії

Ламберт повертається додому

"Ліверпуль" зробив перший трансфер у літнє міжсезоння. На своєму офіційному сайті "Червоні" повідомили, що підписали контракт з 32-річним нападаючим "Саутгемптона" і збірної Англії (4 матчі, 2 голи) Рікі Ламбертом.

Сума операції, за даними британських ЗМІ, склала 4,5 мільйони фунтів стерлінгів. Напередодні форвард успішно пройшов медичне обстеження, після чого підписав особистий контракт, про умови якого поки не повідомляється.

Фото: твіттер "Ливерпуля"

У сезоні-2013/14 нападник провів 37 матчів у чемпіонаті Англії, забив 13 м'ячів і віддав 11 результативних передач.

Зазначимо, що Ламберт вважається чи не останнім класичним британським центрфорвардом (а-ля Ян Раш, Алан Шіррер). Його козирі - гра головою, вміння вести єдиноборства і гра в чужій штрафній.

Рікі народився в Ліверпулі, але почав кар'єру в "Блекпулі". Але закріпитися в команді не зумів і до футболіста приклеївся ярлик "безперспективний". Ламберт змінив не одну команду в нижчих англійських лігах, поки у 2009-му році не опинився в "Саутгемптоні". У складі "Святих" нападаючий став кращим бомбардиром (27 голів) першого дивізіону. Досить результативно форвард грав і в Прем'єр-лізі. Всього за "Саутгемптон" Рікі забив 106 гол у 207 матчах.

У 2013 Ламберт дебютував за збірну Англії, забивши гол у товариському матчі з Шотландією (4:2). Рікі хоч і не є основним центрфорвардом збірної, проте потрапив в заявку левів на ЧС.

Нагадаємо, раніше "Ліверпуль" цікавився півзахисником "Дніпра" Євгеном Коноплянкою. Але останнім часом "Червоні" охололи до українця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram