>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Футболісти втікають із "Карпат" через гроші

У Львові гравцям пропонують пограти за $10 тисяч на місяць

Футболісти втікають із "Карпат" через гроші

Цього літа п'ять гравців основного складу покинуть львівські «Карпати». Послугами Пашаєва і Льопи зацікавився запорізький «Металург». Також є цікаві пропозиції для Федорчука (гравець збірної України), Бартуловича та Гладкого.

Причина такого масового відходу футболістів - фінанси. Такої думки дотримується футбольний агент. В інтерв'ю «Експресу» агент, який вирішив залишитися невідомим, розповів:

«Уся річ у грошах і тільки в них. Коли вільний агент іде в новий клуб, він має повне моральне право вимагати так звані підйомні. Якщо клуб не витрачає ні копійки на його купівлю, то може дати гравцеві певну стартову суму - наприклад, 50, 70 або 100 тисяч доларів. А також запропонувати йому гідну зарплату. У сумі це все одно буде значно дешевше, ніж перекупити контракт такого гравця.

Тепер поставте себе на місце того самого Федорчука, Бартуловича або Гладкого. Відомо, що в «Карпатах» максимальна зарплата становить 10 тисяч доларів на місяць. Тобто їм потрібно півроку грати, щоб заробити суму, яку вони отримають за раз як підйомні. А для цього треба лише поставити свій підпис під іншим контрактом. І зарплати в інших командах вищі, ніж десять тисяч доларів. Тобто за сезон у новій команді вони зароблять стільки, скільки в «Карпатах» зможуть отримати за три-чотири роки. Футбольний вік короткий, тому такі переходи можна зрозуміти».

Нагадаємо, минулого року почесний президент «Карпат» Петро Димінський вирішив у кілька разів скоротити бюджет клубу. З цією метою футболістам команди було запропоновано підписати нові контракти із суттєвим зниженням зарплати. Кілька гравців відмовилися від такої перспективи і були переведені в дубль. Деякі виконавці покинули Львів.

Зазначимо, що «Карпати» неодноразово програвали справи своїм колишнім футболістам у ФІФА і CAS. Зокрема, львів'яни досі повністю не розрахувалися з Федецьким, Кузнєцовим, Лукасом, Кристобалем.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram