>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гендиректор краматорського "Авангарду": футболісти не готові гинути під бомбардуванням

У Краматорськ їхати грати в футбол команди не хочуть

Гендиректор краматорського "Авангарду": футболісти не готові гинути під бомбардуванням
Фото: fc-avangard.com.ua

ПФЛ прийняла рішення, що в цьому сезоні жодна команда з Першої ліги не вилетить. Всьому виною складна ситуація на Сході України. З цієї причини низка футбольних матчів не відбулася.

Генеральний директор краматорського "Авангарду" Роман Большаков розповів про становище команди:

"Як говорити про футбол, якщо незрозумілий наш статус? Ми залишаємося в складі України? Або буде нова республіка? У місті не виплатили пенсії, гроші бюджетникам. Говорити про фінансування футболу не доводиться. У Краматорськ команди не хочуть їхати. Наш клуб створювався як міська команда. Нам приємно, коли на футбол приходять дві-три тисячі вболівальників, народ приїжджає з сусідніх міст. Грати домашні матчі на виїзді? А навіщо? Це нецікаво. У Краматорську футболу не було давно, тут грають вихованці великих клубів - "Шахтаря", "Металіста", "Іллічівця". Інші хлопці з Криму, Херсонської області, Чернівців... З усієї країни! Тепер вони кажуть: "Ми переживаємо за свої сім'ї, а тут бомбардування. Не хочемо загинути заради вашої команди". Чотири людини поїхали. Інші залишилися.

Ми поспілкувалися з хлопцями, вирішили звернутися в ПФЛ. Там оголосили, що "Авангард" залишається в першій лізі. Якщо все буде нормально, наступний сезон почнемо. Швидше би все закінчилося. Мені вже все одно, що буде. Самостійна країна, федеративна... Лише б не стріляли. Тому що це страшно. Сподіваюся, все у нас налагодиться і буде мирно. Тоді і футбол тут буде".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram