>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Повернення "Королів": "Реал" вдесяте виграв Кубок чемпіонів

"Атлетіко" від тріумфу відокремлювали всього 2 хвилини

Мадридський «Реал» через 12 років знову виграв Лігу чемпіонів. Таким чином, «Королі» підтвердили звання найбільш титулованої команди Європи, завоювавши Кубок чемпіонів у 10-й раз.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

«Атлетіко» відмінно провів перший тайм. Підопічні Дієго Сімеоне зламали хребет «Реалу» в центрі поля і вели гру. Не збентежила «матрацників» і травма Дієго Кости. Бразилець залишив поле на 10-й хвилині. Сербська знахарка, як бачимо, не всесильна…

Однак і без свого лідера «Атлетіко» впевнено контролював гру і на 36-й хвилині відкрив рахунок. Ікер Касільяс помилився на виході, а Годін (автор «золотого» м'яча в грі проти «Барси») головою переправив м'яч до воріт.

У другому таймі «Реал» спробував зламати хід гри, але марно - «матрацники» організовано оборонялися (Роналду загрожував воротам Куртуа тільки зі «стандартів», Бейла і Бензема повністю закрили) і регулярно проводили гострі контратаки.

На 59-й хвилині Карло Анчелотті зважився на нестандартний вчинок, випустивши Марсело та Іско: «Реал» залишився без чистого «опорника», а Роналду перемістився на вістря до Бензема. І така авантюра принесла успіх. Поступово «Реал» перехопив ініціативу, втиснувши суперника до його штрафної. На третій компенсованій арбітром хвилині удача посміхнулася «Галактікос». Черговий кутовий біля воріт Куртуа завершився точним ударом Серхіо Рамоса головою.

Фото: EPA/UPG

В овертаймі «Атлетіко» був приречений. «Реал», продовжуючи грати в надатакувальній манері, розгромив суперника. Переможний м'яч провів Гарет Бейл. Валієць, за якого Перес виклав рік тому 91 млн євро, провів посередній матч, але зрештою став героєм. Гарет добив м'яча у вже порожні ворота після удару Ді Марії.

Фото: EPA/UPG

На 118-й хвилині Марсело сильним ударом з середньої дистанції пробив Куртуа, а крапку в фіналі поставив Роналду. Кріштіану реалізував досить сумнівний пенальті. Таким чином, португалець в цьому розіграші ЛЧ забив 17 голів. Це рекорд!

Фото: EPA/UPG

«Реал» — «Атлетіко» 4:1

Голи: Рамос, 90+3, Бейл, 110, Марсело, 118, Роналду, 120 (з пенальті) — Годін, 36

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram