>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс: Коньков не здатен запобігти катастрофі українського футболу

Нинішнє керівництво ФФУ за півтора року нічого не зробило

Григорій Суркіс: Коньков не здатен запобігти катастрофі українського футболу
Григорий Суркис и Анатолий Коньков
Фото: EPA/UPG

Віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс в інтерв'ю "Профутбол" розкритикував нинішнє керівництво ФФУ:

"Можу сказати, що за останні півтора року від нової команди ФФУ, крім гасел, з якими вона прийшла: більше демократії, свободи, думок, висловлювань, - ми нічого не бачили. На мою думку, сьогодні складно знайти більш замкнуту і непрозору структуру, ніж вона.

Те, що відбувалося перед фінальним матчем Кубка України, взагалі не витримує критики. За два з половиною дні не було відомо, де пройде фінал, і реально загрожував матч без глядачів, що могло обернутися непередбачуваними наслідками.

Якби я був на місці цих людей або зі мною хтось консультувався, я зробив би два дзвінки: один - президентові одного клубу-учаснику фіналу, другий - президентові іншого. І сказав би: Рінате Леонідовичу, Ігоре Михайловичу! Сьогодні є можливість забезпечити безпеку радше у Львові та Києві. Грати у Львові - ні, не дійшли до цього рішення обидві команди, хтось не погодився. Граймо в Києві. Але ми запишемо в регламенті сезону 2014/2015, що фінальний матч Кубка країни буде гратися в Донецьку. Я переконаний, що обидва президенти погодилися б із цим рішенням. Заради своїх уболівальників. Заради об'єднання країни.

А ми до сьогодні так і не дізналися, хто і як голосував за прийняття рішення грати спочатку в Харкові, потім у Полтаві, потім без глядачів. Виконком, наскільки я пам'ятаю, це п'ятнадцять осіб. І, на мою думку, якщо із цих п'ятнадцяти щонайменше четверо - народні депутати, то вони і повинні здійснювати комунікацію між владою та Федерацією футболу. І якщо тільки напередодні гри пройшла інформація, що президент і керівництво ФФУ нарешті спромоглися проконсультуватися з владою, то це і говорить про те, що Федерація не може зробити жодного кроку, щоб запобігти катастрофі, перед якою стоїть український футбол.

А хіба це нормальне явище, що в день проведення останнього туру чемпіонату фактично не відомий ні формат наступного чемпіонату, ні склад його учасників? Уже не секрет, що Федерація футболу має сьогодні конфлікт усередині".

Нагадаємо, рішення про допуск уболівальників на фінал Кубка України між "Шахтарем" і "Динамо" ухвалили за день до гри після того, як ультрас "Динамо" влаштували мітинг біля Будинку футболу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram