>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Київське "Динамо" виграло Кубок України

Кияни під керівництвом Сергія Реброва виграли перший за три роки трофей

Київське «Динамо» у фіналі Кубка України, який пройшов у Полтаві, перемогло донецький «Шахтар». Перший тайм минув у приблизно рівній боротьбі. Невелику ігрову ініціативу мали кияни, але до реальних загроз воротам П'ятова не доходило. Першого удару у ворота «гірників» завдав Ярмоленко на 21-й хвилині. Підопічні Луческу також в атаці не досягли успіху, провівши за тайм лише одну хорошу атаку. Можливо, на грі «гірників» позначилася відсутність дискваліфікованих Ілсиньйо і Тайсона. Степаненко і Бернард, які замінили «штрафників», зіграли невдало.

Наприкінці тайму «Динамо» завдяки стандартам удалося переламати гру. На 39-й хвилині Кучер головою переправив м'яч у власні ворота після удару Віди після подачі кутового. У цьому епізоді схибив П'ятов, невдало зігравши на виході. На 43-й хвилині Віда після навісу зі штрафного переправив м'яч у далекий кут - 2:0.

Після перерви «Шахтар» перехопив ініціативу, скерувавши усю міць на ворота Шовковського. Але врятувати гру донеччанам не вдалося. Моментів «гірники» створили вдосталь, але реалізувати вдалося лише один. Відзначився Дуглас Коста.

Таким чином, «Динамо» завоювало перший із 2011 року (Суперкубок) трофей і перервало невдалу серію матчів із «Шахтарем» (донеччани виграли 7 ігор поспіль).

Нагадаємо, раніше Ігор Суркіс заявив, що Сергій Ребров може очолити «Динамо» на постійних засадах у разі виграшу Кубка.

«Динамо» - «Шахтар» - 2:1

Голи: Кучер, 39 (у свої ворота), Віда, 43 - Коста, 57

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram