>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Проклята "Бенфіка" посперечається за євротрофей зі щасливцями із "Севільї"

Сьогодні відбудеться фінал Ліги Європи

Проклята "Бенфіка" посперечається за євротрофей зі щасливцями із "Севільї"

У Турині за другий за значимістю континентальний трофей посперечаються португальська «Бенфіка» й іспанська «Севілья». На думку фахівців, фаворитом у цьому матчі є португальський клуб. Узагалі-то, «Бенфіка» цього сезону може виграти відразу чотири трофеї. В активі «орлів» вже є тріумф у чемпіонаті Португалії та перемога в Кубку Ліги. У неділю підопічні Жоржа Жезуша зіграють у фіналі Кубка Португалії.

Нагадаємо, минулого сезону «Бенфіка» у фіналі Ліги Європи програла «Челсі», відтак дала підстави згадати про «прокляття Бели Гуттмана».

Гуттман - один з кращих тренерів в історії європейського футболу, привів «орлів» до двох чемпіонських титулів і завоював із командою два Кубки чемпіонів. 1961 року в Берні «Бенфіка» здолала «Барселону» з рахунком 3:2. Наступного року у фіналі португальці перемогли «Реал» (5:3) із Пушкашем і ді Стефано у складі. Після такого тріумфу Гуттманн попросив у президента клубу Антоніу Вітала підвищення зарплати, але отримав відмову. Ексцентричний тренер пішов із команди, а на прощання кинув фразу, яка, за легендою, звучала так: «Бенфіка» більше ніколи не виграє європейський трофей». Після цього «орли» програли 7 фіналів: п'ять разів команда намагалася завоювати Кубок чемпіонів.

Іспанська «Севілья» у своєму активі має дві єврокубкові перемоги. У сезонах 2005/06 і 2006/07 андалусійці під керівництвом Хуанде Рамоса вигравали Кубок УЄФА. Зараз командою керує Унаї Емері. Для 42-річного фахівця це буде перший європейський фінал.

Шлях до фіналу «Севільї» був тернистим - команда провела 18 матчів, узявши старт 1 серпня в третьому відбірковому раунді. У ¼ фіналу «Севілья» у фантастичному протистоянні перемогла севільський «Бетіс», програвши перший матч 0:2. У півфіналі команда Емері в першому матчі розбила «Валенсію» - 2:0, але у поєдинку-відповіді втрималася на краю прірви - рятівний м'яч (за рахунку 0:3) забила за 30 секунд до кінця зустрічі.

Зазначимо, що «Бенфіці» через дискваліфікацію не допоможуть Енцо Перес, Едуардо Сальвіо і Лазар Маркович. «Севільї» не допоможе Хайро Сампера (дискваліфікація), а вихід на поле Кевіна Гамейро і Вітола під питанням.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram