>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Американський суд відхилив позов фігуристки Оксани Баюл про шахрайство на $ 57 млн

На думку судді, українка подала "дивний" позов

Американський суд відхилив позов фігуристки Оксани Баюл про шахрайство на $ 57 млн
Фото: uateka.com

Федеральний суд Нью-Йорка відхилив позов чемпіонки світу з фігурного катання Оксани Баюл, яка стверджувала, що вона позбулася мільйонів доларів у результаті шахрайства у 1990-х роках.

Відповідачами за позовом були заявлені 20 приватних осіб та компаній, зокрема агенти фігуристки, які вели її справи, домовляючись про її участь в льодових шоу та рекламних кампаніях.

Баюл, чемпіонка світу 1993 року з України, незабаром після перемоги в олімпійських іграх 1994 року виїхала жити до Сполучених Штатів . Їй тоді було 16 років. За визнанням фігуристки, англійською мовою вона не володіла, і ведення її справ було довірено одній з місцевих компаній. У 1993-1997 роках фігуристка брала участь у низці проектів, одним з яких стало шоу під назвою " Чарівник країни Оз". За заявою Баюл, вона заробила 25 тисяч доларів, у той час як насправді сума була нібито в десять разів більше і становила близько 350 тисяч доларів.

Суд відхилив позов, визнавши його безпідставним та "дивним".

Раніше Нью-Йоркський суд відхилив два інших позови Баюл. У першому фігуристка заявляла про комерційне використання її імені, у другому - про наклеп в американських ЗМІ у зв'язку з розглядами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram