>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кубок України: "Шахтар" не зумів обіграти друголіговий "Славутич" в основний час

Від конфузу "гірників" урятував Едуардо

Кубок України: "Шахтар" не зумів обіграти друголіговий "Славутич" в основний час
Фото: www.shakhtar.com

Донецький «Шахтар» несподівано наразився на величезні проблеми в півфіналі Кубка України проти черкаського «Славутича», що виступає у другій лізі. Донеччани зуміли дотиснути суперника лише в додатковий час.

«Гірники» весь матч володіли солідною ігровою перевагою, але атакам гостей не вистачало гостроти і винахідливості. Як підсумок, за два тайми «Шахтар», який виступав у бойовому складі (Кучер, Степаненко, Бернард, Тейшейра, Коста, Феррейра), створив не так багато гольових моментів. У першому таймі зобов'язаний був забивати Феррейра: Факундо з лінії воротарського пробив вище від воріт. У другій половині хороші моменти проґавили Ілсиньйо, Кучер і Адріано. Однак відмінно у воротах діяв Мирний.

«Славутич» же практично весь матч героїчно відбивався і лише раз огризнувся вкрай гострою контратакою. На 52-й хвилині Чеботарьов, утікши практично на рандеву з Каніболоцьким, не влучив у ворота.

На початку овертайму шикарний момент змарнував Едуардо. Бразилець із 13 метрів послав м'яч вище від воріт. Нарешті, наприкінці першого додаткового тайму Едуардо пробив Мирного класним ударом зі штрафного. Потім подвоїв перевагу донеччан Тайсон. Крапку в матчі поставив Бернард. На останній хвилині матчу видалили Ілсиньйо.

«Славутич» - «Шахтар» - 0:3

Голи: Едуардо, 105, Тайсон, 110, Бернард, 120.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram