>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лагно понад рік живе в Москві і збирається виступати за Росію

У чемпіонки світу не склалися стосунки з керівництвом шахової федерації

Лагно понад рік живе в Москві і збирається виступати за Росію
Екатерина Лагно
Фото: news2000.ua

Українка Катерина Лагно, яка виграла не так давно чемпіонат світу зі швидких шахів, найближчим часом стане росіянкою. Учора про це повідомив головний тренер збірних Росії Сергій Яновський. Однак у Федерації шахів України цю інформацію назвали "маячнею".

Однак Наталя Лагно, мама шахістки, в інтерв'ю "Сегодня" підтвердила інформацію про зміну Катериною громадянства:

"Те, що Катя хоче змінити громадянство, - це дійсно так. Приблизно з рік тому у доньки стався інцидент з керівництвом шахової української федерації. А якщо таке ставлення до провідних спортсменів... Ще до того їй зробили пропозицію з Росії. Вона думала, але той інцидент спровокував її піти на такий крок. Який конфлікт тоді був, я б не хотіла вдаватися в подробиці, але вона зрозуміла, що їй краще піти. Розумні люди повинні розуміти, що людина має право сама приймати рішення, які приведуть до поліпшення її життя. А заради чого їй тут зараз знаходитися, якщо вона не особливо потрібна?

У будь-якому разі, з політичною ситуацією це рішення не пов'язано. Все могло статися набагато раніше, просто питання затягнулося. Зараз Катя в Москві. Вона там живе вже близько року. Остаточно все вирішиться, коли шахова федерація України дасть дозвіл. Катя підписала всі необхідні документи, а після цього питанням займаються федерації Росії та України між собою".

Зазначимо, Лагно 25-го квітня 2014 року в Ханти-Мансійську стала чемпіонкою світу зі швидких шахів. Також на рахунку львів'янки є дві перемоги на чемпіонатах Європи серед жінок. У складі жіночої команди України Катерина стала переможницею шахової олімпіади в Турині (2006), а також переможницею командного чемпіонату світу в Астані (2013). Лагно виконала гросмейстерську норму для жінок в 12 років!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram