>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Кобіна в "Шахтарі" голова від доларів запаморочилася, - заслужений тренер України

Спочатку зіграйте, а потім отримаєте - радить Дячук-Ставицький молодим футболістам

У Кобіна в "Шахтарі" голова від доларів запаморочилася, - заслужений тренер України
Фото: shakhtar.com

Заслужений тренер України Юрій Дячук-Ставицький вважає, що українські футболісти повинні грати не тільки за гроші, а й з почуття патріотизму. Досвідчений наставник наводить при цьому приклад Василя Кобіна, який перейшов із «Карпат» у «Шахтар» 2009 року.

«Раніше пліч-о-пліч у «Карпатах» грало 90, а то й усі 100 відсотків вихованців із Львівської області чи Західної України. Зараз же в команді грають іноземці, представники з інших областей. У минулі роки на першому місці було передусім почуття патріотизму, а вже потім - зарплата. Зараз патріотизм у команді також присутній, але він дещо інший. І я думаю, що вже найближчим часом, найближчими роками, "Карпати» знову стануть клубом, де 90 відсотків складу становитимуть місцеві гравці. Коли платять зарплату - це прекрасно, але повірте, коли ти граєш за клуб рідного міста, рідного регіону - відчуття зовсім інші, відповідальність інша.

Я завжди кажу молоді: «Спочатку ви повинні досягти певного рівня, - такого, що коли потрапите в серйозний клуб, то вже через рік отримаєте стільки, скільки не отримували останні десять років. Наприклад, ми мали Василя Кобіна, який приїхав до Львова із Закарпаття. Коли ж його взяли в «Шахтар», то він мені сказав: «Юрію Михайловичу, мені цих доларів насипали стільки, що голова запаморочилася», - цитує Юрія Михайловича ZIK.

Зазначимо, що Кобін, виступаючи за «Шахтар» практично п'ять років, провів 47 матчів.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram