>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Нива" вимагає зарахувати кримській команді поразку: футболістів принижували і лякали

Трьох футболістів з Тернополя не пустили на півострів

"Нива" вимагає зарахувати кримській команді поразку: футболістів принижували і лякали

У суботу в рамках чемпіонату України серед команд Першої ліги відбувся матч "Титан" (Армянськ) - "Нива" (Тернопіль). Перемогу здобули кримські футболісти - 1:0.

У цьому поєдинку допомогти "Ниві" не змогли три футболісти. Миколу Лазорика, Ярослава Сворака та Михайла Басараба не пропустили на територію Криму, повідомляє клубний сайт "Ниви". Лазорика не пропустили через відсутність у нього паспорта, хоча футболіст мав посвідчення водія, яке підтверджувало його особу. Сворак теж залишився на материку, тому що не відновив фотографію в паспорті після досягнення 25-річного віку. Басараб викликав підозру у прикордонників.

Окрім цього, кримські прикордонники утримували автобус з футболістами "Ниви" протягом 2,5 годин і провели дуже ретельний обшук кожного члена команди. Через це початок матчу було відкладено на 15 хвилин.

"Нива" вже подала скаргу до КДК ФФУ. Головною вимогою клубу є анулювання результату матчу з "Титаном", повідомляє Footboom.

Фото: footboom.com

Президент "Ниви" Автанділ Мдінарадзе в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1" так прокоментував цей інцидент:

"Я вважаю, що це просто злочин. Такого не може бути. Президент ПФЛ був у Тернополі, і він нам гарантував, що жодних проблем в Армянську немає. Він нас запевнив, що кордон ми перетнемо за 40-50 хвилин, що представники силових структур Армянська будуть нас супроводжувати, що жодних документів не потрібно, а потрібно тільки подати список делегації клубу. Говориться одне, а робиться інше. Чемпіонат України перетворили на клоунаду! Звичайно, ми це просто так не залишимо. Коли футболістів принижують і лякають - це не чемпіонат. Грати під прапором іншої країни... Порушено все, що тільки можна порушити - всі норми регламенту.

Ми гру проти "Титану" не рахуємо. Якщо компетентні органи приймуть рішення, що матч потрібно переграти на нейтральній території - ми переграємо. Якщо вважатимуть за потрібне зарахувати "Титану" технічну поразку - а я вважаю, що це найправильніше рішення - звичайно, нас це влаштує. Але, окрім цього, я дуже хочу, щоб відповідальні люди з ПФЛ, які мають забезпечити нормальне проведення поєдинку, понесли за це відповідальність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram