>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтарю" ультрас не потрібні: "Донбас Арена" - не майданчик для політичних ігор

Донецькі фани наплювали на клуб

"Шахтарю" ультрас не потрібні: "Донбас Арена" - не майданчик для політичних ігор
Фото: zaboysultra.com

Донецький "Шахтар" у нещодавньому матчі проти сімферопольської "Таврії" залишився без підтримки фанатів. Таким чином, ультрас "гірників" протестують проти політики клубу: раніше керівництво "Шахтаря" заборонило відвідувати "Донбас Арену" кільком особливо "активним" фанам.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін так прокоментував ситуацію, що склалася:

"Ми заборонили приходити на стадіон кільком людям з ультрас-руху, які були ініціаторами бійок і нецензурної лексики на стадіоні. Ми з ними зустрічаємося буквально перед кожною грою і пояснюємо, що на стадіоні присутні діти, сімейні пари, мовляв, будь ласка, жодного мату. А віз і нині там. Вони наплювали в обличчя і нам, як клубу. Ультрас наплювали в обличчя і звичайним уболівальникам, тому що вони постійно слухають їх матюки на кожному футболі. Вони перетворюють стадіон із місця, де вболівають за футбол, на якийсь майданчик для своїх політичних ігор.

Ви знаєте, скільки після цих останніх ігор я отримую листів і дзвінків від уболівальників, які мені кажуть, що вони не ходитимуть на стадіон, якщо триватиме ця вакханалія з боку ультрас. Питання не в тому, на кого вони кричать, а питання в тому, що вони кричать матюки.

Коли вони палили піротехніку, природно, нам виставляли штрафи, ми їх оплачували. А хто їх оплачуватиме? Вони, чи що? Але ми ніколи не переправляли це на них, жодної копійки. Більше того, до останнього моменту у нас з ними був нормальний діалог. А тепер вони взагалі не хочуть поважати тих людей, які перебувають на стадіоні. І одна з причин того, що у нас падає відвідуваність - це те, що вони творять, і якими матюками вони тут лаються".

Нагадаємо, що в грудні ультрас "гірників" висловили підтримку Євромайдану. На весняних матчах "Шахтаря" на "Донбас Арені" часто відбувалися неприємні інциденти за участю фанів і звичайних вболівальників. Зокрема, під час хвилини мовчання в пам'ять про загиблих на Майдані, яка відкривала матч Ліги Європи "Шахтар" - "Вікторія", донецькі вболівальники свистіли і скандували "Беркут". 

На матчах чемпіонату України звичайні вболівальники також негативно реагують на скандування ультрас "Слава Україні! - Героям слава!"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram