>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Платіні передумав виганяти клуби з єврокубків

Порушників fair play каратимуть фінансово

Платіні передумав виганяти клуби з єврокубків
Фото: EPA/UPG

УЄФА наразі не буде виключати клуби з єврокубків за порушення фінансового fair play. Про це заявив президент УЄФА Мішель Платіні. Однак клуби будуть серйозно покарані за підсумками розслідування слідчої палати комітету УЄФА з фінансового контролю клубів. Результати розслідування оголосять у травні.

"Якщо ви очікуєте крові і сліз, ви будете розчаровані. Будуть серйозні рішення, але з єврокубків не виганятимуть. Значні санкції торкнуться відомих клубів. Ми підемо до кінця", - заявив Платіні.

Проект фінансового fair play (клуби повинні витрачати тільки зароблені кошти) затверджений виконавчим комітетом УЄФА у вересні 2009 року. Нові економічні правила для європейських футбольних клубів набудуть чинності із сезону 2014/15. На початку квітня стало відомо, що УЄФА проведе розслідування на відповідність фінансовому fair play відносно деяких відомих клубів. У їх числі російський "Зеніт", англійський "Манчестер Сіті" і французький "Парі Сен- Жермен".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що під ковпак УЄФА потрапив донецький "Металург". Донеччани не розрахувалися з румунською "Глорією" за трансфер Жуніора Мораеша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram