>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найкращою клубною командою України став ХК "Донбас"

Національний олімпійський комітет України визначив кращих спортсменів України минулого року

23 квітня в Києві відбулася церемонія "Герої спортивного року", в рамках якої визначали кращих представників українського спорту за підсумками 2013 року.

Звання кращої спортсменки України здобула біатлоністка Олена Підгрушна, яка, крім почесної нагороди, удостоїлася грошового призу в розмірі 50 тис. грн і автомобіля від Бориса Колеснікова, повідомляє Xsport.

Фото: xsport.ua

В аналогічній номінації у чоловіків найкращим став український стрибун у висоту Богдан Бондаренко, який також отримав цінні призи від президента хокейного клубу "Донбас".

"Героєм українського спорту" визнали українську фехтувальницю Ольгу Харлан, яка отримала в подарунок автомобіль, як і кращі спортсмени країни.

Ольга Харлан і її нове авто
Фото: xsport.com
Ольга Харлан і її нове авто

"Кращою командою року" визнали жіночу збірну України з фехтування на шаблях, а кращим тренером став Артем Скороход, який є наставником цієї команди.

У номінації "Краща клубна команда України" перемогу здобув ХК "Донбас".

Президент клубу Борис Колесніков зазначив: "Звичайно, передусім це заслуга спортсменів і тренерів нашої команди. Добре, що хокей відроджується в Україні. Це динамічний вид спорту. Каже дехто: "Немає хокею в Україні і не треба". Мовляв, це російський вид спорту. По-перше, український хокей на 40 років старший, ніж російський. І перші фахівці в Москві були з львівського клубу, який до Другої світової війни грав в іншому чемпіонаті. Тож наші завдання просто відродити традиції хокею і вивести його на високий рівень".

Крім цього, нагороду отримали українські баскетболісти. Нагадаємо, на Євробаскеті-2013 наша збірна вперше піднялася на 6 місце і завоювала путівку на ЧС.

"Сенсацією року" стала Ганна Мельниченко, яка спеціалізується в легкоатлетичному багатоборстві. Почесним званням "Спортивна слава України" відзначені гандболістка Людмила Бобрусь і Володимир Морозов, який виступав у веслуванні на байдарках і каное.

У номінації "Сильні духом" переможницею стала плавчиха Ольга Свідерська, а кращим спортивним організатором року визнали Ірину Дерюгіну.

"Олімпійської надією" України стала юна шаблістка Аліна Комащук, а кращою в неолімпійських видах спорту визнали представницю пауерліфтингу Ларису Соловйову, яка перемогла в номінації "Разом з олімпійцями". Не оминули увагою організатори й українського борця вільного стилю Ібрагіма Алдатова, відзначивши спортсмена в номінації "Повернення у спорт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram