>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс поверне Бойка до "Динамо"

У киян намічається перебір голкіперів. Рибка, Коваль... Та й Шовковський рукавички в шафу ще сховав

Суркіс поверне Бойка до "Динамо"
Фото: sannews.com.ua

Голкіпер "Дніпра" Денис Бойко повернеться влітку до "Динамо". Про це повідомив президент київського клубу Ігор Суркіс. Нагадаємо, Бойко є вихованцем київського клубу і грає у Дніпропетровську в оренді. У недільному матчі "Дніпро" - "Динамо" Денис травмував капітана киян Гусєва. Але цей інцидент не вплине на кар'єру воротаря.

"Мені досі важко згадувати цей моторошний епізод з Бойком та Гусєвим. Що стосується Бойка, то я переконаний, що врізався він у Гусєва без злого наміру. Знаючи Дениса не один рік, можу стверджувати це впевнено. А ще - нагадаю, що цей голкіпер належить "Динамо", ми віддавали його в оренду, щоб у "Дніпрі" хлопець отримав ігрову практику. Цього літа ми неодмінно його повернемо.

Тільки сам Бойко, який перебував усередині ситуації, може судити, чи була можливість уникнути того, що сталося. Але бажання нанести травму Гусєву, повторюся, у нього не було. Говорить про це і той факт, що зустрічі "Динамо" та "Дніпра", незалежно від гостроти турнірного становища, ніколи не викликають на поле того найжорсткішого антагонізму, як буває в наших поєдинках з деякими іншими конкурентами. Адже і у нас, і у дніпропетровців у складі чимало гравців збірної України - хлопців, які товаришують за межами футбольного поля. Мені здається, що, якби Бойко знав, чим завершиться момент, він би швидше дозволив м'ячу влетіти у свої ворота, ніж довів справу до такої травми.

А емоції... Після того, як відбулося зіткнення і Олега відвезли на "швидкій" до лікарні, мені було вже не до футболу. Ні результат окремого матчу, ні чемпіонство не варті трагічної розв'язки, в кроці від якої виявився один із символів команди. Я постійно перебував на зв'язку спочатку з адміністратором, а потім і з лікарями, весь час був в курсі стану Гусєва. У Дніпропетровську він опинився на межі життя та смерті, і я через вашу газету хотів би висловити подяку Джабі Канкаві та Роману Зозулі, які блискавично зорієнтувалися і прийшли нашому футболістові на допомогу.

Пізніше мені розповіли, яка атмосфера була в нашій роздягальні під час перерви дніпропетровського матчу. Всі переживали за здоров'я Олега, перебували в шоковому стані. Не виявляли байдужості до новин з лікарні, куди відвезли Гусєва, і українці "Дніпра". Шок - ось лаконічне визначення для того, що відбувалося з гравцями. У багатьох мимоволі спливала в пам'яті трагедія з Сергієм Перхуном. І я хочу сказати: ми повинні зробити все, щоб футбол ніколи не обертався такими жахливими ситуаціями.

Але ми програли у справі, не пред'явивши свої козирі і не продемонструвавши ту гру, що давала нам підстави розраховувати на перемогу. "Дніпро" виграв заслужено, з чим його і вітаю.

Команда не продемонструвала бійцівського характеру, було помітно і неозброєним оком. Я не побачив на полі лідерів - як серед легіонерів, так і серед українців. Імен називати не стану - вони, думаю, самі розуміють, про кого йдеться. Доводилося чути від них, що кимось цікавиться "Реал" або "Барселона". Але якщо це так, чому вони не показують тих якостей, які дійсно привернули б увагу західних селекціонерів?"- Розповів Суркіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram