>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Віхров: Бойко слід було видалити за атаку на Гусєва

Воротар не має права виставляти коліно вперед

Віхров: Бойко слід було видалити за атаку на Гусєва
Фото: dynamo.kiev.ua

Колишній арбітр ФІФА і голова Асоціації футбольних арбітрів Костянтин Віхров вважає, Юрій Можаровський в матчі "Дніпро" - "Динамо" мав призначити пенальті у ворота господарів за напад Бойка на Гусєва: "Бойко йшов в атаку, при цьому зафіксувавши положення ноги, зігнутої в тазостегновому суглобі. Голкіпер повинен діяти точно так, як польовий гравець. Єдина перевага у нього в тому, що в штрафній площі він грає руками. Уявіть, а якщо нападник зробить так само - стрибне, зігне ногу і вдарить суперника коліном у боротьбі за верховий м'яч?

Ніде в правилах не записано, що воротар має право виставляти коліно вперед.

Якщо воротар стрибає вгору, а при цьому суперник стрибає на нього, звичайно, для того, щоб захистити область живота, щоб йому не потрапили в сонячне сплетіння, кіпер може зігнути ногу. Той же Яшин робив це дуже м'яко. Бойко ж скоїв перед цим чималий розбіг, стрибок і винесеним вперед коліном влучив у голову Гусєву.

Отже, голкіпер, йдучи на гравця, виставляє вперед ногу, це фол і видалення. Є ще інший аспект. Якби цей епізод розглядався дисциплінарним комітетом, там могло б виникнути питання, чи був у діях Бойко умисел завдати суперникові травму. Ну а в тому, що воротарем був обраний варіант атаки гравця з порушенням правил, у мене сумнівів немає. Там потрібно було видаляти голкіпера і призначати 11-метровий".

Нагадаємо, Гусєв після зіткнення з Бойком не зміг продовжити гру і був терміново відправлений до лікарні. У футболіста - черепно-мозкова травма. Водночас КДК ФФУ не побачив "криміналу" в діях Бойка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram