>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Донецьк припинив підготовку до Євробаскету-2015, - мер міста

На будівництві "Кальміус Арени" працює один кран з 6

Донецьк припинив підготовку до Євробаскету-2015, - мер міста
Фото: hcdonbass.com

Донецький міський голова Олександр Лук'янченко повідомив про те, що підготовка Донецька до Євробаскету практично зупинена:

"Практично на сьогодні місто припинило підготовку, тому що капітальне будівництво не фінансується. На "Кальміус Арені" сьогодні з шести або п'яти кранів на будівництві абияк працює один.

Не вирішено питання надання кредитів з боку держави. Наразі хокейний клуб "Донбас" веде будівництво за власні ресурси. Тому скільки у них є грошей, стільки вони і вкладають. Тому терміни дуже важко буде виконати до відкриття Євробаскету".

Раніше глава оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський досить несподівано висловився за відмову від чемпіонату Європи. Пізніше заяву Лубківського спростували Олександр Волков (президент ФБУ) і Дмитро Булатов (міністр молоді та спорту). Останній додав, що інвестори продовжать будівництво, але держава погашати відсотки за кредитом не буде. Спочатку інвесторам запропонували таку схему фінансування об'єктів: 25% коштів вкладає інвестор, а 75% - це кредит з державного банку ("Ощадбанку" або "Укрексімбанку"). Протягом 5 років держава погашає процентну ставку за кредитом, а інвестор виплачує ці 75%.

Президент ХК "Донбасу" Борис Колесніков, коментуючи на хокейному форумі "Крижана гірка" ці повідомлення, зазначив:

"Арени ніхто не хотів будувати за рахунок держави, просто хотіли попросити допомоги у компенсації відсоткових ставок, (якщо вже хотіли встигнути до Євро) не буде - не треба. Будемо будувати довше, але з великими можливостями для вболівальників.

Побудуємо самі, тим більше вже будуємо, без прив'язки до термінів і покращимо проект. Що від них там взагалі залежало? Відсотки за кредитом...".

Нагадаємо, "Кальміус Арена", за попередніми даними, коштуватиме Колеснікову 60 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram