>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лікар "Динамо": Канкава зовсім "не рятував" Гусєва

Динамівська медична бригада була біля Олега через 12 секунд

Лікар "Динамо": Канкава зовсім "не рятував" Гусєва
Фото: http://www.fcdynamo.kiev.ua/

Матч "Дніпра" - "Динамо" ледь не закінчився трагічно для Олега Гусєва. У середині першого тайму матчу воротар господарів Бойко коліном в'їхав у голову Олега. В результаті динамівець знепритомнів і у нього "запав" язик. Півзахисник "Дніпра" Джаба Канкава миттєво зорієнтувався і надав Гусєву першу допомогу. Однак лікар "Динамо" Леонід Миронов просить не перебільшувати заслуг Канкави:

"Честь і хвала футболістові "Дніпра", який миттєво зреагував на ситуацію. Мабуть, у нього вже був такий досвід і хлопець діяв інтуїтивно правильно. Що стосується порятунку…

Мені здається, що ті, хто говорять так, трохи утрирують. Поряд знаходилися кілька медичних бригад, при цьому наша в складі лікаря Андрія Шморгуна і фельдшера-масажиста Андрія Собченка опинилася на місці вже через 12 секунд після падіння Гусєва. Це задокументовано офіційно.

Як досвідчений лікар можу вас запевнити: навіть якщо пацієнт непритомніє, у нього западає язик і відбувається короткочасна асфіксія, реальних загроз життю за такий короткий період не виникає. І необов'язково було Канкаві травмувати руку, яку Гусєв інстинктивно прикусив: в арсеналі підоспілих лікарів є спеціальні інструменти, що дозволяють уникнути трагедії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram