>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Севастополю" для участі в російській лізі потрібен більший за нинішній бюджет, - Червенков

Болгарські фахівці скоро можуть покинути Крим

"Севастополю" для участі в російській лізі потрібен більший за нинішній бюджет, - Червенков
Фото: fcsevastopol.com

Ангел Червенков і Микола Костов, імовірно, покинуть Крим після закінчення сезону. Працювати в чемпіонаті Росії болгарські тренери навряд чи будуть. Такої думки дотримується Червенков, який взимку очолив «Севастополь».

«Є рекомендації від Платіні та Блаттера закінчити чемпіонат. Але важливо враховувати позицію української Федерації, яка хоче проводити турнір у цьому форматі. Тому є кілька варіантів розвитку подій.

Дуже ймовірно, що я і мій колега Микола Костов, який працює в «Таврії», закінчимо працювати тут і повернемося до Болгарії наприкінці сезону.

У моєму житті таке трапилося вперше. Я намагаюся максимально сконцентруватися на футболі, але це важко. Ми не провели жодної домашньої гри. А ми мали збирати повні стадіони, фанати навіть шукали додаткові квитки.

Частина нашої роботи - вміти утримати команду на належному психологічному рівні, що теж непросто. У лавах «Севастополя» є іноземці, які живуть по-своєму. А більшість гравців - українці, які стежать за подіями.

Власники «Севастополя» скоро приймуть рішення. Місто варте мати команду. Але грати в чемпіонаті України воно вважає неможливим. А для того, щоб перейти в чемпіонат Росії, їх спочатку повинні прийняти.

Друге питання - фінансування. Для того, щоб виступати в Росії, клубу потрібен більший за нинішній бюджет, інакше він не буде відповідати їхнім стандартам. Українці в «Севастополі» не зможуть виступати в Росії, тому що вони будуть вважатися іноземцями. Ситуація організаційно дуже складна. Тому я не виключаю можливості повернення в Болгарію», - цитує Червенкова sportal.bg.

Нагадаємо, раніше кримські клуби побажали вийти з української Прем'єр-ліги і грати в чемпіонаті Росії. Водночас перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов заявив, що це неможливо: кримські команди гратимуть або в чемпіонаті України, або в чемпіонаті... Абхазії.

Доля кримських команд буде вирішена, коли закінчиться сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram