>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Серена Вільямс виграла тенісний турнір в Маямі

Американка в першому сеті програвала з двома брейками, але взяла 5 геймів поспіль

Серена Вільямс виграла тенісний турнір в Маямі
Фото: EPA/UPG

Перша ракетка світу американка Серена Вільямс стала переможницею тенісних змагань в Маямі. У фіналі американка з рахунком 7/5, 6/1 обіграла китаянку На Лі (друга у світі).

При цьому На Лі блискуче розпочала матч. На перший погляд, вона без надзусиль зробила два брейки і повела з рахунком 5:2. Серена в дебюті матчу мала чималі проблеми з подачею, а з першого разу ввести м'яч у гру змогла лише кілька разів. Китаянка ж чудово давалася собі раду з другою подачею. До перемоги в партії залишалося зробити лише крок, але Серена повстала з попелу, повідомляє "Євроспорт".

Повільно, але впевнено Вільямс скорочувала розрив, тож незабаром рахунок зрівнявся - 5:5. Утім, Серені й цього видалося замало. Спочатку вона взяла свою подачу, а потім після довгої та виснажливої боротьби в 12 геймі зуміла уникнути тай-брейку.

Узявши першу партію, американка скинула із себе психологічний тягар і заграла значно розкутіше. Їй нарешті почала вдаватися перша подача, відсоток помилок значно знизився, а рахунок почав зростати на її користь немов на дріжджах. Також у Вільямс прорізався забійний прийом у мертву зону. Заледве не з десять очок Серена набрала власне цим прийомом і невдовзі повела з рахунком 4:1.

Цієї миті Лі На зробила останню спробу продовжити боротьбу за титул. Майже чверть години билися суперниці, поперемінно виходячи вперед, але вирішальний м'яч виграла таки Серена, зі свистом пробивши ліворуч по лінії. У заключному геймі Лі На лише чинила опір, і незабаром Вільямс переможно скинула руки, святкуючи свою другу перемогу цього сезону.

Після цього матчу рахунок в особистих зустрічах став 11:1 на користь американської спортсменки. Перемога принесла Вільямс 59-й титул WTA у кар'єрі та другий у сезоні 2014 року. Також тенісистка отримає 1000 очок у залік світового рейтингу і $787 тисяч призових.

Серена перемагала на цьому турнірі і минулого року.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram