>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Путін пообіцяв не відбирати "Україну", - Сушкевич

Щодо центру слід "дотримати законності"

Путін пообіцяв не відбирати "Україну", - Сушкевич
Валерий Сушкевич
Фото: comments.ua

Президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич висловив сподівання, що нова влада Криму не націоналізує відомий на весь світ центр спортивної підготовки та реабілітації інвалідів у Євпаторії.

"Цей об'єкт - приватна власність Національного комітету спорту інвалідів. І майже рік, під час початку будівництва, фінансування йшло за рахунок власних, небюджетних коштів.

Минулого тижня президент Міжнародного паралімпійського комітету дзвонив мені і питав: "А чи все нормально, чи все законно? Я готовий захищати статус центру, його приналежність громадянам України і Національному паралімпійському комітету".

Організаційно-правова форма власності центру - приватна. Власність будь-якої громадської організації є приватною.

Тому що лунали вигуки в Криму: це ж державна власність - давайте націоналізуємо", - сказав Сушкевич.

Він також розповів, що сформовану ситуацію обговорювали під час зустрічі з президентом РФ Путіним у Сочі.

"Їм було сказано, що стосовно центру слід дотримати законності. Але це було до проведення референдуму. Тоді він підтримав недопущення порушення прав Національного паралімпійського комітету.

Будь-які негативні рухи щодо цього центру - вершина цинізму і нелюдяності", - наголосив Сушкевич.

Додамо, що в Національному центрі паралімпійської і дефлімпійської підготовки спортсменів-інвалідів "Україна" в Євпаторії за рік проходять реабілітацію 8-9 тис. людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо також, що екс-голова РНБО Євген Марчук у четвер сказав, що в найближчі два дні може відбутися вторгнення російських військ в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram