>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ультрас "Шахтаря" - російським фанам: росіяни, ваш Цар забрав Крим, а ви радієте

"Гірники" нагадали "сусідам" про грудень 2010 року

Ультрас донецького "Шахтаря" звернулися до російських фанатів у зв'язку з агресією Росії в Криму. На сторінці "Вконтакте" гірники розмістили таке звернення:

"Коли росіяни билися на Манежній площі (Грудень 2010). Ми - українці підтримували Вашу боротьбу проти режиму. Коли Ми повстали проти нашого режиму і перемогли його, ви, росіяни, підтримуєте свого Царя у війні проти нас і радієте анексії нашого Криму.

Задумайтеся, росіяни, ким ви були, і ким ви стали. На фото, грудень 2010, акція Ультрас "Шахтаря" на підтримку російської опору на Манежці".

Фото: страица ультрас "Шахтера" "Вконтакте"

Нагадаємо, 11-го грудня 2010 року в Москві на Манежній площі сталися масові заворушення. На площі зібралися близько 5 тисяч людей на мітинг, присвячений пам'яті вболівальника "Спартака" Єгора Свиридова. Молодий чоловік загинув під час нападу групою вихідців з Північного Кавказу на компанію футбольних фанатів, що стався 6 грудня 2010 року.

Дії правоохоронних органів під час розслідування вбивства були сприйняті в суспільстві як покривання підозрюваних, що і спровокувало протести. Мітинг на Манежній переріс у сутички з міліцією. Внаслідок заворушень постраждали понад 10 людей, кілька десятків фанатів були затримані. Після заворушень сталася серія масових мітингів і вуличних сутичок корінних жителів з вихідцями з кавказьких республік у містах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram