>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Попов: кримські команди? На милування нема силування

Головне - це забезпечити безпеку команд і вболівальників

Попов: кримські команди? На милування нема силування
Фото: http://sport.bigmir.net

Віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов радить Прем'єр-лізі і кримським командам ("Таврії" і "Севастополю") шукати компроміси:

«У майбутньому турі прем'єр-ліги "Таврія" і "Севастополь" зіграють на виїзді, так що є певний запас часу. Ви знаєте позицію кримських клубів - вони хочуть грати у себе вдома.

Але питання полягає в тому, наскільки сприятливою буде ситуація для проведення там ігор. Головне - це забезпечити безпеку команд, їхніх уболівальників.

Дирекція Прем'єр-ліги в постійному контакті з клубами. Зважаючи на це, ми і будемо приймати рішення. Я вважаю, жодна зі сторін не повинна ставати в позу. Треба шукати компроміс.

Ви знаєте, що президент ФІФА Зепп Блаттер заявив про те, що кримські клуби повинні закінчити сезон в тому чемпіонаті, в якому його почали.

Ми ведемо мову про спірну територію, і якщо будуть сумніви в безпеці учасників і вболівальників, то доведеться йти на не дуже популярні рішення. Наприклад, переносити ігри на нейтральне поле. Це один із можливих заходів. Останнє, чого ми хочемо, це нараховувати очки в незіграних матчах.

Відхід кримських команд у російський чемпіонат? По-перше, на милування нема силування. По-друге, є процедура, і ми закликаємо дотримуватися її. Якщо клуби мають таке бажання, то це окрема тема. Потрібно сідати і вести переговори".

Нагадаємо, "Таврія" формально свій домашній поєдинок проти "Динамо" провела в Києві. Водночас "Севастополь" відмовився проводити гру з "Металістом" на нейтральному полі. З цієї причини Прем'єр-ліга перенесла матч на невизначений термін.

Пізніше президент "Севастополя" Олександр Красильников заявив: якщо команда не приїде у Крим на матч Прем'єр-ліги, їх варто зараховувати технічну поразку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram