>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІБА залишила Євробаскет-2015 в Україні

Функціонери пішли нам назустріч

ФІБА залишила Євробаскет-2015 в Україні
Фото: bprice.ua

Євробаскет-2015 проведе Україна. Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков упевнений у цьому.

"Євробаскет залишається в Україні. Ми довго радилися з представниками ФІБА-Європа. Я пояснював і політичну, і економічну ситуацію, підготовку арен, які перспективи є. Члени ФІБА-Європа вирішили, що Євробаскет залишається в Україні. Єдине, що ми повинні тримати їх у курсі політичних реалій і підготувати новий план найближчим часом.

Ми домовилися, що буде зроблено реальну оцінку, і якщо нас будуть відволікати якісь форс-мажори, то ми будемо повідомляти про це. З іншого боку, ми повинні створити план і подати його ФІБА-Європі. Якщо коротко сказати, то Євробаскет залишається, тільки треба підійти до нього з новим розумінням. Були висловлені зауваження з приводу викиду з українського боку в Інтернет певних негативних речей. Тому нам треба стежити, щоб інформація була перевіреною. Але, на жаль, люди вважають, що якщо почули десь якусь інформацію, то її відразу треба запускати без перевірки. Є Федерація баскетболу, яка єдина повністю знає ситуацію і готова відповісти на будь-яке питання", - цитує Волкова Xsport.

Президент ФБУ повідомив, що після запланованої зустрічі з Кабміном, міністром спорту, прем'єр-міністром Яценюком та інвесторами дадуть сигнал представникам ФІБА-Європа для того, щоб вони завітали в Україну з гостьовим візитом.

Нагадаємо, в середу голова оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський доволі несподівано висловився за відмову від чемпіонату Європи. Раніше Лубківський заявив, що Україна не відмовиться від турніру, але бюджет доведеться сильно скоротити. Зокрема йшлося про скорочення витрат до 1,1 мрлд гривень. Хоча спочатку Україна планувала витратити близько 8 млрд. Згодом слова Лубківського спростував не тільки Волков, а й міністр спорту Булатов.

Під Євробаскет-2015 в Україні планували побудувати багатофункціональні арени. Ігор Коломойський збирався будувати комплекси в Києві, Львові та Дніпропетровську. У Донецьку Борис Колесніков уже почав будувати "Кальміус Арену", в Харкові також почалися роботи зі зведення арени (за будівництво відповідав Сергій Курченко, якого оголошено в розшук).

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram