>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Долю кримських клубів вирішать на березневому конгресі УЄФА

Нинішній сезон кримчани дограють у чемпіонаті України

Долю кримських клубів вирішать на березневому конгресі УЄФА

Питання про вступ Республіканської федерації футболу Криму (РФФК) в Російський футбольний союз (РФС) вирішуватиметься після конгресу УЄФА, який вібудеться в Астані 27 березня. Про це розповів президент РФФК Микола Гостєв:

"Ми й раді були б вступити в РФС, але не все так просто. Для цього потрібно рішення Федерації футболу України (ФФУ) про наш вихід із неї і бажання прийняти нас з боку РФС. Існують статути національних федерацій, йти в обхід яких не можна. Я розмовляв з президентом РФС Миколою Толстих. Думаю, питання вирішуватиметься після 27 березня, коли в Астані відбудеться конгрес УЄФА.

Керівники ФФУ і РФС будуть присутні на ньому, і, хоча про жодні зустрічі наразі не говорили, як мені здається, якісь переговори, звичайно ж, пройдуть.

Ну а що далі, теж питання цікаве. У якій лізі виступатиме "Таврія"? Я вважаю, що за рівнем гравців і футболу сімферопольський клуб цілком підходить для Російської футбольної прем'єр-ліги. Але вирішувати це будемо вже після. У будь-якому разі, нинішній чемпіонат України "Таврія" дограє до кінця".

Нагадаємо, раніше кримські клуби виявили бажання вийти з української Прем'єр-ліги і грати в чемпіонаті Росії. Водночас перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов заявив, що це неможливо: кримські команди гратимуть або в чемпіонаті України, або в чемпіонаті ... Абхазії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram