>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Михалик: через політиків люди гинуть на вулицях

Під ударом опинилися прості українці

Михалик: через політиків люди гинуть на вулицях
Фото: allfootnews.ru

Український півзахисник московського "Локомотива" Тарас Михалик в інтерв'ю клубному журналу розповів про своє бачення ситуації в Україні:

"Ситуація в Україні? Зрозуміло, що стежу! Весь час читаю новини, дивлюся он-лайн трансляції. Хлопці з команди регулярно запитують, Сергія Ткачова (екс-гравець "Металіста" і "Севастополя") взагалі серйозно "підсадив" на ситуацію. Буває, в навушниках репортаж слухаю, а він мені: так, включи колонки, я теж хочу знати, що відбувається.

Це моя країна, я за неї переживаю. Хочеться, щоб в Україні був порядок, люди жили добре. Є політика - і все інше, а страждають звичайні люди. Завжди існує кілька точок зору, і ти не переконаєш тих, хто в буквальному сенсі по інший бік барикад. Одні хочуть в Європу, інші - бути ближче до Росії. І кожен все одно залишиться при своїй думці. Найжахливіше, що людей зіштовхують лобами на ґрунті політики, а потім вони гинуть на вулицях. Це страшно.

Головне, щоб люди не постраждали. Там багато тих, хто вийшов просто за ідею, за свою позицію, а якісь провокатори зі сторони щось накоїли. У результаті під ударом опинилися прості громадяни - ось що найобразливіше.

У Москві точно не знають про Волинь! Навіть хлопцям в команді важко пояснити, що це і де. Кажеш, а вони у відповідь: "Волинська область... А, це звідки тренер Кварцяний родом?". Тільки одна асоціація у всіх. Але я навіть не знаю, що розповідати: Волинь показувати треба. Я всім сказав: буде час - відвезу! Подивіться на справжню природу.

У сім'ї завжди говорили українською, на Заході вона в пріоритеті. Російську викладали в школі, і, хоча в дитинстві я на ній майже не спілкувався, знав її непогано. Коли переїхав до Києва, здивувався, що всі переважно говорять по-російськи. Для мене це проблемою не було, але довелося різко переключитися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram