>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Творця непереможної "Баварії" засудили до 3,5 року в'язниці

Улі розкаявся занадто пізно

 Творця непереможної "Баварії" засудили до 3,5 року в'язниці
В прошлом году "Бавария" выиграла все турниры, в которых участвовала
Фото: EPA/UPG

Президента "Баварії" Улі Хенесса засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі за ухилення від сплати податків, повідомляє BBC.

Раніше Хенесс зізнався в приховуванні більш ніж 35 млн євро і висловив готовність повернути державі всі належні гроші, сплативши податки заднім числом.

Зазначимо, що Хенесса в Німеччині вважають культовою фігурою. Як гравець Улі провів за "Баварію" 239 ігор (86 голів). У складі мюнхенців Хенесс неодноразово вигравав Бундеслігу і Кубок чемпіонів. У складі збірної Німеччини Улі виграв ЧС-1974.

У підсумку в 1979 році, у віці 27 років, Улі завершив кар'єру через травми.

Потім Хенесс став менеджером у своєму рідному клубі "Баварія". Наймолодшому менеджерові в історії Бундесліги доводиться починати в нелегкі для клубу часи. Хенесс отримує у спадок розвалену команду та клуб, який загруз у боргах.

За 30 років біля керма "Баварії" Улі перетворив клуб на безумовного лідера чемпіонату Німеччини і гранда європейського футболу: завдяки його старанням мюнхенці завоювали 16 титулів чемпіона Німеччини, Кубок УЄФА 1996 і взяли Лігу Чемпіонів 2001-го і 2013-го. Серед найбагатших клубів Європи "Баварія" перебуває на 4 місці з бюджетом  295 мільйонів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram